Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Vijesti, Objavila: J.B.Č. ]

08. 09. 2017. 08:34 >> 08:26
1

PRIVREDNI SUD

Odbijena tužba Uniproma

Privredni sud odbio je tužbu kompanije Uniprom, biznisemena Veselina Pejovića, protiv Kombinata aluminijuma (KAP), od kojeg je tražila ispunjenje ugovora o kupoprodaji imovine fabrike ili smanjenje kupoprodajne cijene od 30 odsto, pišu Vijesti.

Presuda je donijeta u zakonskom roku, krajem avgusta.

Uniprom je od preuzimanja upravljanja fabrikom, 1. jula 2014. godine, do 8. februara prošle, platio ukupno 21 milion EUR od 28 miliona predviđenih ugovorom.

U međuvremenu je stečajna uprava smanjla kupoprodajnu cijenu do 25,6 miliona EUR, a Pejoviću je ostalo da izmiri oko 4,6 miliona EUR, pod pretpostavkom da uprava nakon tri godine ispuni preuzete obaveze.

Uniprom je u parnici tražio da sud obaveže KAP da oslobodi parcele u katastarskim opštinama Cijevna, Dajbabe i Botun "od lica i stvari koje su ih uzurpirali", da se cjelokupna imovina koja je predmet ugovora uknjiži u katastru, da se odobre obećane subvencije za industrijsku zonu KAP, kao i da se obezbijede nedostajuće tehničke dozvole i integralna upotrebna dozvola za rad proizvodnih pogona.

Tražili su i da se Uniprom oslobodi plaćanja svih naknada za ekologiju tokom 30 godina, kako je bilo prvobitno predviđeno.

Uniprom je, u slučaju neispunjenja tih obaveza, tražio od Privrednog suda da se kupoprodajna cijena smanji najmanje 30 odsto i da se vrati dio već uplaćenog novca.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније