Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B [ Mina business ]

06. 09. 2017. 16:59   >>  16:45

SARADNJA SA CEF-OM

Uspješno reformisana interna revizija

Centar za izvrsnost u finansijama (CEF) zainteresovan je za saradnju sa crnogorskim ekspertima u cilju osmišljavanja i sprovođenja novih projekata koji budu prepoznati kao prioritetni, saopštila je direktor te institucije, Jana Repanšek, na sastanku sa ministrom finansija, Darkom Radunovićem.

Repanšek je istakla Crnu Goru kao primjer uspješnog reformisanja u oblasti interne revizije i računovodstva, koji će pomoći da se slični projekti implementiraju i u regionu.

„S obzirom na to da je danas otvorena obuka za četvrtu generaciju internih revizora u javnom sektoru (TIAPS4), koju Ministarstvo finansija organizuje uz podršku CEF-a, Repanšek je ukazala na veliki uspjeh dosadašnjih polaznika te obuke“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Repanšek je, imajući u vidu da je CEF organizacija međunarodnog karaktera, koja nudi stručna znanja ne samo iz oblasti upravljanja javnim finansijama, već i poreskim reformama i stručnim upravljanjem odnosno rukovođenjem organizacijama i projektima, kazala da je zainteresovana za saradnju sa crnogorskim ekspertima u cilju osmišljavanja i sprovođenja novih projekata koji budu prepoznati kao prioritetni.

Radunović se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i podršci u domenu profesionalizacije uloge internih revizora i računovođa i snaženju promocije odgovornog i sistematičnog upravljanja javnim sredstvima.

Radunović je, kako se dodaje, prenio punu podršku svim budućim aktivnostima koje za cilj imaju dostizanje globalnih standarda i umrežavanje Crne Gore u sistem poslovanja naprednih zemalja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније