Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 06. 2013. 19:10 >> 19:10
1

LISTA 100 DUŽNIKA

SNP: Da se vidi ko nije plaćao porez

Objavljivanje liste najvećih poreskih dužnika u Crnoj Gori biće dobra prilika da javnost vidi ko su dužnici koji nijesu plaćali obaveze državi, a koje nijesu manje od 354 miliona eura u ovom trenutku, i čiji bi deseti dio, kada bi se platio, bio veći nego očekivani prihod od povećanja PDV-a koji ćemo umjesto dužnika da svi solidarno platimo, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije.

U saopštenju, koje potpisuje šef poslaničkog kluba SNP-a Aleksandar Damjanović, podsjeća se da sjutra Poreska uprava treba da objavi listu najvećih poreskih dužnika u Crnoj Gori, jer stupa na snagu vladina Uredba, donešena nakon izmjene Zakona o poreskoj administraciji prošle godine koju je inicirala SNP CG.

„SNP neće stati sa objavljivanjem liste, već će činiti napore da natjera odgovorne da primijene Zakon, naplate dio duga u imovini, i na taj način  krenu u neselektivni obračun sa onima koji su od države dobili sve, a država od njih  ništa“, navodi se u saopštenju.

Damjanović podsjeća da je SNP,  samo za pet mjeseci ove godine, uplatila u državni budžet više od 50 hiljada eura obaveza po osnovu poreza i doprinosa i konstatuje da bi bilo dobro da i ostali parlamentarni subjekti informišu javnost o njihovom doprinosu budžetu Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније