Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 06. 2013. 17:34   >>  17:35

DEMANTUJU GRBOVIĆA

Pozitivna: Nikšić pred bankrotom

Pozitivna Crna Gora pozvala je predsjednika Opštine Nikšić Veselina Grbovića „da prestane da ublažava postojeće finansijsko stanje u Nikšiću nastalo višegodišnjim nedomaćinskim gazdovanjem njegovih partijskih kolega iz DPS-a, ali i koalicionih partnera iz SDP-a“.

„Pozivamo Predsjednika Grbovića da jasno saopšti svojim građanima da dug opštine nije 22 miliona, već da on iznosi preko 30 miliona i da je nekadašnja najbogatija opština pred finansijskim bankrotom zahvaljujući njegovim partijskim kolegama i njima bliskim pojedincima“, navodi se u saopštenju odbornika Jova Radulovića.

On je reagovao na nedavnu izjavu Grbovića koji je kazao da se ovih dana utvrđuje stvarni dug grada i da se očekuje da će biti oko 22 miliona eura, od čega je čak polovina po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa.

Radulović je poručio da je vrijeme da građani Nikšića konačno saznaju ko je i po osnovu kojih investicija imao koristi u Opštini, kome su dodjeljivani resursi opštine, opraštani porezi i po kojim osnovama, ali i ko je i po kojim partijskim direktivama dijelila raznorazna rešenja ''kadrovima''.

„Umjesto nadanja da se nakon višedecenijske vladavine partijskih drugova nekom nešto naknadno može fakturisati i naplatiti, predlažemo gospodinu Grboviću da uradi ono što je nužno i zašto se snažno zalaže Pozitivna Crna Gora, a to je kompletna revizija poslovanja Opštine, svih sklopljenih ugovora i nastalih potraživanja“, navodi se u saopštenju.

To je, kako navode iz Pozitivne, preduslov da opštinska vlast konačno počne da radi u interesu svih građana.

„Samo tako Nikšić može doći "na zelenu granu" i samo tako se može stimulisati i pokrenuti privreda i poboljšati socijalni ambijent u našem gradu. Sve ostalo je nastavak dugogodišnje agonije koji je nekada snažnu nikšićku privredu bacio "na koljena", zaključuje se u saopštenju Pozitivne Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније