Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Nemanja Živaljević, TVCG

23. 08. 2017. 19:56 >> 13:52
1

SVE ZAVISI OD ŽALBE

U petak odluka o zemljištu

U petak bi moglo da bude jasnije šta će se desiti sa skoro 40 hiljada metara kvadratnih zemljišta u uvali Pržna koje je katarska kompanija Katari diar, iako je kupila, volšebno izgubila. Tada bi trebalo da bude donijeto rješenje u ovom predmetu, saopšteno je TVCG nakon sastanka u Ministartvu finansija. Ipak, sve oči će biti uprte u stav zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore nakon čijih žalbi je ova kompanija ranije uklonjena iz lista nepokretnosti.

Oko 11 sati na sastanak u Ministarstvu finansija stigli su predstavnici Uprave za nekretnine i zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore. Tema razgovora - zemljište u Pržnu koje je, i pored toga što ga je kupio Katari diar, vraćeno njihovom prodavcu.

"Dogovoreno je da u petak u područnoj jedinici Tivat, odnosno našem lokalnom katastru, održi se rasprava i donese rešenje u ovom postupku. Dva puta smo mi donosili pozitivno rešenje, mislim da će i treće biti pozitivno", saopštio je direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević.

Direktor Uprave za nekretnine ističe da će već danas početi da rade na ovom predmetu, a da li će Katarci definitivno dobiti zemljište koje su HTP Primorju platili milion i 400 hiljada eura, opet ne zavisi od njih, kaže on.

"Ako ne bude žalbi rešenje će da bude pravosnažno i Katari diar će biti upisan", saopštio je Kovačević.

Ipak, ostaje mogućnost da neka od stranaka u postupku podnese žalbu. Podsjetimo, zbog ranije žalbe zaštitnika imovinsko-pravnih interesa države Katarci su ostali bez zemljišta. Kakav će biti njihov stav u petak nismo mogli da saznamo, jer zamjenik zaštitnika Dragane Đuranović nije imao ovlašćenje da govori pred kamerom.

Iz Ministarstva finansija, koje je nadležno zaštitniku, kratko je za TVCG saopšteno, nakon sastanka da je postupak u ovom predmetu u toku.

“Te da će po tom osnovu nadležni državni organi nakon sprovedenog postupka donijeti odluku u skladu sa Zakonom”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Zakon o upravnom postupku daje mogućnost da se problem brzo riješi, napominje Kovačević. Podsjeća i koji je rok za podnošenje žalbe.

"Rok je osam dana. Po novom ZUP-u mogu da se odreknu prava žalbe sve stranke u postupku", pojasnio je Kovačević.

Katari diar je 2014. od Primorja kupio skoro 40.000 metara kvadratnih zemljišta, da bi nedavno iz te kompanije saznali da više nisu vlasnici kupljenog. Zato su Katarci podnijeli tužbe protiv države i HTP Primorje.

Podsjetimo, planirali su da u uvali Pržno u hotelski kompleks ulože 270 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније