Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

23. 08. 2017. 13:33 >> 13:04
6

ARAPSKI MILIJARDER

Sajvani hoće da gradi u CG

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas predsjednika kompanije "Damac", Husaina Sajvanija (Hussain Sajwani), koji je zainteresovan za gradnju hotelskih kompleksa najviše kategorije u Crnoj Gori.

"Marković je, upoznajući gosta sa ekonomskim i političkim prilikama u našoj zemlji, iznio niz činjenica u vezi sa konkurentnošću Crne Gore za investicije i posebno istakao činjenicu da je naša zemlja članstvom u NATO-u i liderskom pozicijom u procesu evropskih integracija pozicionirala sebe kao najprestižniju investicionu destinaciju u regionu", navodi se u saopštenju.

Sajvani je, kako se dodaje, upoznao predsjednika Vlade sa poslovanjem kompanije "Damac" i "Damac Grupe" koja još od 2002. godine drži poziciju vodećeg graditelja u sektoru luksuznih nekretnina na tržištima Srednjeg Istoka, s najznačajnijim projektima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji, Kataru, Jordanu, Libanu i Omanu.

"Predsjednik Damaca je iskazao zadovoljstvo posjetom Crnoj Gori i sastankom sa predsjednikom Vlade rekavši da je ozbiljno zainteresovan da u našoj zemlji gradi luksuzne hotelske komplekse sa pet i više zvjezdica", kazali su iz kabineta premijera.

Marković je, kako su kazali, ocijenio da zainteresovanost ovako ozbiljnih investitora poput Damaca predstavlja veliko priznanje za Crnu Goru jer pokazuje povjerenje u naše reforme pri čemu je posebno naglasio povoljne mogućnosti investiranja u Sjeverni region.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније