Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

18. 08. 2017. 07:58 >> 07:31

VIŠI SUD

Žalbu A2A razmatraju 25. avgusta

Viši sud će 25. avgusta razmatrati žalbu italijanske kompanije A2A na odluku o uvođenju privremene mjere kojom se toj firmi zabranjuje raspolaganje sa 41,7 odsto akcija Elektroprivrede (EPCG), piše Pobjeda.

Ta mjera je donesena u julu na zahtjev Specijalnog tužilaštva, a kompanija je dostavila žalbu u zakonskom roku.

"Takva mjera, koja je izdata u vezi sa postupcima vezanim za usluge u okviru grupe, koje je A2A pružila EPCG između 2010. i 2012. godine, ukazuje da će i sama A2A biti predmet istrage crnogorskog pravosuđa", navodi se u sopštenju italijanske kompanije, objavljenom 25. jula na njenom sajtu.

Specijalno tužilaštvo je u aprilu prošle godine donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv šest osoba iz EPCG zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj i oštetili kompaniju za višemilionski iznos u korist italijanskih preduzeća A2A, A2A Reti Elettriche i Bain Milano.

Osim bivših direktora EPCG Flavia Bianca, Enrica Malerbe i Massima Sale, istragom su obuhvaćeni i glavni finansijski direktor Slobodan Tanasijević, te rukovodioci Vinka Janjušević i Vojka Ćalasan.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније