Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 08. 2017. 10:34 >> 10:12

VUJANOVIĆ S LAZOVIĆEM

Da unaprijedi saradnju u oblasti ekonomije

Novoimenovani ambasador Crne Gore u Republici Sloveniji Vujica lazović trebao bi da doprinese daljem unapređenju kvalitetne saradnje dvije zemlje najprije u oblasti ekonomije imajući u vidu njegovo dugodišnje iskustvo potpredsjednika Vlade kazao je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović koji je danas primio Lazovića pred njegovo preuzimanje dužnosti u Ljubljani.

Vujanović je iskazao zadovoljstvo veoma bliskom saradnjom Crne Gore i Slovenije u svim oblastima kao i činjenicom da u okviru NATO saveza dijelimo zajedničke evroatlanske vrijednosti.

"Saopštio je uvjerenje da će Slovenija nastaviti da promoviše dobru dinamiku evropskih integracija Crne Gore i da će biti posvećena daljem unapređenju kvalitetne saradnje posebno u sferi ekonomije. Upravo u oblasti ekonomske saradnje novoimenovani ambasador Vujica Lazović trebao bi da pomogne njihovom daljem razvoju kroz dugogodišnje iskustvo potpredsjednika Vlade u okviru koga je bio u prilici da učestvuje u stvaranju kvalitetne ugovorne osnove ekonomske saradnje ali i realizacije konkretnih projekata", saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Vujanović je dodao da imajući u vidu da je kapital Slovenije prisutan u gotovo svim oblastima ekonomije, a da su njihove kompanije pokazale da su ozbiljni i odgovorni izvođači u raznim infrastrukturnim projektima, ocijenio sigurnim da je iskustvo saradnje dobra preporuka za njeno unapređenje.

Novoimenovani ambasador Lazović je potvrdio spremnost da svoje bogato iskustvo rada u Vladi stavi u funkciju unapređenja ukupnih posebno ekonomskih odnosa.

"Saglasio se da postoji širok prostor za unapređenje saradnje, a očigledno i raspoloženje dvije bliske države da ga iskoriste", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Vujanović je uputio iskaze visokog poštovanja u obavljanju diplomatske misije predhodnom ambasadoru Miomiru Mugoši koji je, kako je kazao, obavljajući odgovornu dužnost stekao visoki ugled u Sloveniji i značajno pomogao da se afirmišu vrijednosti naše saradnje i ona unaprijedi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније