Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila R.B.

09. 08. 2017. 17:22 >> 16:54
2

ZA DEVET DANA

PU zatvorila 12 objekata, naplatila 300.000

Poreska uprava je u periodu od 1. avgusta do danas, zbog nepravilnosti u radu, zapečatila objekte 12 poreskih obveznika na primorju, izdala 182 prekršajna naloga i izrekla novčane kazne u iznosu od 298 hiljada eura.

Kako navode iz Poreske uprave, inspekcijski nadzor izvršen je kod 367 poreskih obveznika. Kontrolisani su opšta poreska registracija, evidentiranje prometa, uplata dnevnih pazara, prijava zaposlenih radnika, kontrola prometa preko poreskih registar kasa i blagovemenost podnošenja poreskih prijava. 

"Za navedni period, za utvrđene nepravilnosti u poslovanju kontrolisanih poreskih obveznika izdato je 182  prekršajna naloga za prekršaj iz člana 58 st 1 i 2  tač 1 Zakona o porezu na dodatu vrijednost, (180 za neizdavanja računa) i 2 po Uredbi o poreskoj registar kasi (neizvršeni tehnički pregled) sa izrečenim novčanim  kaznama u ukupnom  iznosu  od 298.000,00 eura", saopštili su iz PU.

Dodaju da je zapečaćeno 12 objekta poreskih obveznika koji su  u periodu od 1.maja do 9. avgusta više puta počinili prekršaj. Zatvoreni su ugostiteljski objekti, pekara i jedna plaža u Ulcinju, Baru, Budvi i Herceg Novom. 

Iz Pu naglašavaju da su, u navednom periodu, evidentirali 64 poreska obveznika - povratnika u prekršajnim postupcima, protiv kojih će biti preduzete mjere zabrane obavljanja djelatnosti - zatvaranjem objekta  u slučaju nepoštovanja zakonskih propisa.

"Takođe, važno je napomenuti da je dana 7. avgusta, izlaskom na lice mjesta, kod preduzetnika Vujošević Vlastimira, vlasnika  objekta caffe pizzerija “Montenegro 8” u Sutomoru, utvrđeno je da je došlo do povrede službenog pečata koji je stavljen  na osnovu Rješenja  kojim je  privremeno zabranjeno obavljanje djelatnosti, iako je  poreski obveznik  prilikom zatvaranja objekta upozoren da svaka povreda službenog znaka i ulazak u prostorije predstavlja krivično djelo iz člana 381. Krivičnog zakonika za koji je propisana kazna zatvora do jedne godine", navodi se u saopštenju PU. 

Poreska uprava ponovo ističe da će i u narednom periodu, kako je već više puta akcentirano iz ove institucije, sprovoditi sve zakonom propisane mjere iz svoje nadležnosti za obezbjeđivanje većeg stepena poreske discipline, naplate tekućih i zaostalih poreskih obaveza kao i na  suzbijanju sive ekonomije iz  djelokruga svoga rada.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније