Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

07. 08. 2017. 13:35 >> 13:08

IZ VLADE SAOPŠTILI

Nema pregovora o tivatskom aerodromu

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva saopštilo je da Vlada ni sa kim ne pregovara o preuzimanju tivatskog aerodroma.

"Ono što se događa u kontinuitetu je da Ministarstvo saobraćaja i pomorstva razmatra sa kredibilnim međunarodnim finasijskim institucijama opcije pune valorizacije aerodromskih potencijala", saopštilo je Ministarstvo nakon što su "Vijesti" objavile danas da Vlada intezivno pregovora sa vlasnikom Porto Montenegra o preuzimanju Aerodroma Tivat.

Iz Ministarstva su naveli da je u planu da se aerodrom u Tivtu, kao i onaj u Podgorici, razvija tako da se Crnu Goru učini dostupnom za sve koji žele da je posjete i budu u funkciji potreba crnogorskih građana i privrede.

"Izvjesno je da Vlada neće dozvoliti da neadekvatni aerodromski kapaciteti budu ograničenje za putnike, turiste i privredu, što smo imali priliku da vidimo proteklih dana. O tome su i Ministarstvo saobraćaja i pomorstva i Vlada u više navrata informisali javnost", piše u saopštenju.

Podsjeća se da su premijer Duško Marković i resorni ministar Osman Nurković više oputa saopštili kakve su namjere i planovi Vlade, kao i da su informisali javnost da postoji interesovanje veoma renomiranih subjekata za valorizaciju naših aerodroma.

"I Vlada Crne Gore i Ministarstvo pomorstva i saobraćaja će, držeći se te dobre prakse, nastaviti da postupaju odgovorno i transparentno i pravovremeno će informisati i domaću i inostranu javnost o konkretnim aspektima razvojno-investicionih planova za aerodrome u Podgorici i Tivtu", poručuju iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније