Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

07. 08. 2017. 12:26 >> 13:09
3

SDP NAJAVLJUJE

Peticija za referendum o Aerodromu Tivat

Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) će narednih dana pokrenuti potpisivanje peticije za održavanje referenduma o Aerodromu Tivat.

"SDP je godinama bio prepreka da se sva narodna bogatstva koja stvaraju monopolsku dobit preliju u džepove 'crnogorskih šeika'", navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da je danas i svakom poštenom članu DPS-a jasno zašto je trebalo "silom na sramotu formirati satelitsku vladu i parlament".

"Na redu je Aerodrom Tivat koji iz svog profita može za par godina izgraditi i novi aerodrom ili ako Država odluči novi Klinički centar za Crnu Goru. Da smo u pravu govore podaci da je aerodrom u Tivtu imao rast prometa od 16% u prvi sedam mjeseci 2017-te godine čime su značajno premašene projekcije iz Master plana ACG", kazali su iz SDP-a.

Oni tvrde da je Vlada do sada sprječavala razvoj aerodroma u Tivtu kroz, kao su kazali, blokadu dogovora sa EBRD kojim bi se kroz kreditni aranžman omogućilo podizanje kapaciteta na 3 miliona putnika godišnje.

"SDP poziva članove Vlade koji nijesu u službi gazde DPS-a da zaustave ovu štetnu rabotu, da ne bi već dogodine kad padne Vlada oni bili Svetozar Marović, a vlasnik DPS-a Šeik bin Dubai", navodi se u saopštenju.

Iz te parije najavljuju da će narednih par dana pokrenuti potpisivanje peticije za održavanje referenduma kojem bi se građani izjasnili kako su kazali o namjeri "DPS 'strateških investitora'".

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније