Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

03. 08. 2017. 11:10   >>  10:43 1

PODACI MONSTATA

U Crnoj Gori 3,4% manje goveda

Ukupan broj goveda u prošloj godini iznosio je 89,27 hiljada, što je 3,4 odsto manje nego 2015, pokazali su podaci Monstata.


"Broj goveda starosti od godinu do dvije bilježi rast od 41,3 odsto, dok je kod mladih goveda do jedne godine, kao i kod onih starijih od dvije, zabilježen pad u odnosu na 2015. godinu“, navodi se u saopštenju Monstata.

Ukupan broj koza u prošloj godini je iznosio 31,46 hiljada i veći je šest odsto u odnosu na 2015. godinu. Ukupan broj ovaca smanjen je u prošloj godini 1,4 odsto na 191,99 hiljada.

Broj svinja i živine u prošloj godini je porastao. Tako je kod svinja zabilježen rast od 123,8 odsto, a kod živine 37,9 odsto.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније