Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina-biznis; Objavio: B.V. ]

01. 08. 2017. 14:59   >>  14:34

KRALJIČINA PLAŽA

Demokrate: Aneks ugovora nevažeći

Vlada i skupštinska većina nijesu ispoštovali norme odluke o prihvatanju aneksa ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža, koje se odnose na praćenje njegove realizacije, zbog čega se mora smatrati nevažećim, saopštili su danas iz Demokratske Crne Gore.

„Kako se može vidjeti, ni ono što je donijela, tadašnja većinanije bila u stanju da ispoštuje“, rekao je potpredsjednik Demokrata, Mijomir Pejović na konferenciji za novinare.

On je danas predstavio odluku o prihvatanju aneksa ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža, koji je Skupština usvojila u decembru 2015. godine.

Pejović je podsjetio da se članovima 14 i 15 odluke Vlada obavezuje da Skupštini jednom godišnje dostavlja izvještaj o realizaciji ugovora, a da će parlament formirati privremeni skupštinski odbor koji će pratiti realizaciju te odluke.

Prema njegovim riječima, u članu 15 imperativnom normom određeno je da će se u slučaju nepoštovanja odluke aneks smatrati nevažećim.

„Jasno je da pošto Vlada i skupštinska većina nijesu ispoštovale norme iz člana 14, to predstavlja nepoštovanje odluke i mora se aktivirati klauzula iz člana 15“, saopštio je Pejović.

On je dodao da je sada na zakonodavnoj i izvršnoj vlasti da se "iščupaju" iz te, kako je rekao, (ne)pravne situacije.

Demokrate tu odluku, kako je rekao Pejović, smatraju nevažećom i tako će se prema njoj ophoditi.

„Ako vlast i investitori ne budu poštovali Deklaraciju Skupštine Opštine Budva o zabrani gradnje u Miločerskom parku, Demokrate će predložiti da se donese odluka o zabrani gradnje na tom području“, zaključio je Pejović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније