Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Izvor: TVCG [ Objavio: O.Z. ]

30. 07. 2017. 16:27   >>  16:37

DEMANTOVAO DEMOKRATE

Bojović: Novac se troši racionalno

Član odbora direktora Barske plovidbe Vojo Bojović demantovao je navode Demoratske Crne Gore da je izabran bez saglasnosti Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i da je na nezakonit način trošio novac kompanije.

Podsjetimo, Demokrate u danas na konferenciji za medije pozvale nadležne institucije, inspekcije i tužilaštvo da hitno reaguju na, kako su kazali njihovi predstavnici, zloupotrebe i mahinacije u preduzeću Barska plovidba.

Demokrate su navele da Bojović nije imao pravo da službenike graničine policije vodi na ručak u elitni restoran barske marine, 12. maja prošle godine i da je taj ručak državu i građane koštao oko 596 eura.

Bojović je za TVCG kazao da se novac za reprezentaciju troši racionalno, te da je sa svih rashodima upoznat Odbor.

"U cilju pripreme sezonskog poslovanja na liniji Bar-Bari- Bar uobičajena praksa Barske plovidbe je održavanje sastanaka sa svim sližbama na graničnim prelazima, tako da je i prošle godine Odbor direktora kompanije informisan o sastancima i odobrio je radni ručak u restoranu kompanije", kazao je Bojović.

Što se tiče radnog mjesta, on je kazao da ima adekvatno obrazovanje za njega i da na tom mjestu radi kao stručnjak.

"U vezi ranijih navoda u dnevnoj štampi, povodom saglasnosti za rad u Odboru direktora, još jednom obavještavam javnost da je dobijena saglasnost Ministarstva unutrašnjih poslova i da za reizbor za novi mandat raspolažem sa svim potrebnim saglasnostima", istakao je Bojović.

Minić: Navodi Bojovića neistiniti

Nakon Bojovića, ponovo su se oglasile Demokrate, koje tvrde da njegovi navodi nijesu istiniti.

"Navodi policijskog službenika Voja Bojovića su apsolutno neistiniti. Jasno smo naveli da gospodin Bojović, koji je 12. avgusta 2016. godine vodio službenike granične policije na bezobrazno skup ručak u elitnom barskom restoranu “Marina” , kao član odbora direktora Barske plovidbe nije imao ni pravo na reprezentaciju, niti je imao saglasnost Ministarstva unutrašnjih poslova za radni angažman u Odboru direktora. Pored toga, prilikom imenovanja za predsjednika Odbora direktora 15. avgusta 2016, gospodin Bojović takođe nije imao saglasnost MUP-a za obavljanje te funkcije. Ovim putem još jednom pozivamo nadležne institucije I tužilaštvo da ispitaju cijeli slučaj, te ustanove ko govori istinu, a ko obmanjuje javnost", saopštila je poslanica Demokratske Crne Gore Valentina Minić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније