Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

28. 07. 2017. 14:42   >>  14:16

NAKON ČLANSTVA U NATO

Očekivati rast stranih investicija

Pridruživanje Crne Gore NATO alijansi je značajno proširilo sferu interesovanja stranih investitora za ulaganje u Crnu Goru, pa je realno očekivati dalji rast stranih investicija, što će doprinijeti ukupnom ekonomskom napretku naše zemlje, zaključili su guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić i britanska ambasadorka u Crnoj Gori Alison Kemp.

 

Iz Centralne banke (CBCG) je saopšteno da se Žugić na sastanku sa Kemp zahvalio na dosadašnjoj podršci koju je Velika Britanija pružila Crnoj Gori u procesu pridruživanja NATO savezu.

Žugić upoznao je Kemp sa stanjem u bankarskom sektoru i aktivnostima koje CBCG sprovodi u pravcu očuvanju zdravlja bankarskog sistema i snaženja finansijske stabilnosti.

Britanska ambasadorka je saopštila da njena zemlja snažno podržava razvoj Crne Gore i pozdravlja posvećenost domaćih instutucija procesima usmjerenim na stabilizaciju javnih finansija i jačanje finansijske stabilnosti.

Na sastanku je konstatovano da Velika Britanija i Crna Gora imaju veoma dugu i kvalitetnu bilateralnu saradnju, kao i da bi trebalo dati doprinos jačanju tih veza, posebno u oblasti ekonomije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније