Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. (rtcg.me/Mina) ]

25. 07. 2017. 13:09 >> 20:20
19

MARKOVIĆ U TIVTU

Aerodromi u zakup - realna potreba

Država će valorizovati svoje aerodrome kroz privatno-javno partnerstvo i njihovo davanje u zakup, a ne kroz prodaju, precizirao je danas u Tivtu premijer Duško Marković. Vlada će uraditi sve da u najkraćem roku valorizuje aerodrome i da oni obezbjede ono što je Crnoj Gori potrebno – i kvalitet, i dostupnost koja će Crnu Goru otvoriti i na taj način stvoriti nove prilike za razvoj, rekao je premijer.

On je naglasio da je njegova nedavna najava promjene vlasničke strukture tivatskog aerodroma pogrešno protumačena.

Marković je ocijenio da je razvoj aerodroma ključan ne samo za ovaj prostor i za Bokokotorski zaliv, već i za crnogorsku ekonomiju.

"Vlada će uraditi sve da u najkraćem roku valorizuje aerodrome i da oni obezbijede ono što je neophodno Crnoj Gori - kvalitet i dostupnost koja će stvoriti nove prilike za razvoj. Moja izjava prilikom posjete Luštici Bej izazvala je neku čudnu polemiku, ja sam govorio o valorizaciji Aerodroma Tivat kroz model zakupa. To znači nije prodaja već privatno-javno partnerstvo. Odmah su se dušebrižnici organizovali da kažu da to nije dobro“, istakao je Marković.

Saopštio je kako "sa ključnim međunarodnim finansijskim institucijama tražimo konsultanta koji će raditi na modelu valorizacije aeorodroma u Tivtu".

"To će biti model koji će doprinositi Crnoj Gori, njenom razvoju i širiti nove mogućnosti. Vjerujem da na aerodrom u Tivtu treba da slijeću avioni svakih 10 minuta, a ne na svakih 5 - 6 sati“, zaključio je Marković.

Uskoro remont i izgradnja jahti u Bijeloj

Konzorcijum koji čine renomirana brodogradilišna kompanija Damen iz Holandije i Adriatic Marinas/Porto Montenegro iz Tivta otkupili su dio infrastrukture Jadranskog brodogradilišta u Bijeloj.

To je danas, tokom posjete Porto Montenegru, saopštio predsjednik Vlade Duško Marković.

"Procedura je ovih dana završena u Privrednom sudu. U toku su završni pregovori oko tendera za dobijanje koncesije koja treba da obezbijedi početak rada jedne nove kompanije koja će služiti za remont i izgradnju jahti", rekao je Marković.

On je saopštio da je riječ o investiciji koja bi u naredne tri godine trebalo da iznosi oko 20 miliona eura i da obezbijedi nova zapošljavanja za ljude iz tog kraja.

Izvršni direktor Porto Montenegra David Margasan kazao je da će u Bijeloj moći da se serivsiraju jahte dužine i do 110 metara.

"Nova kompanija je uglavnom namijenjna za remont i servisiranje jahti svih veličina, uključujući one dužine i do 110 metara. Tako da će imati velike tehničke sposobnosti, imaće liftove velikih kapaciteta koji će moći da podignu veklike težine, inžinjerske radionice i zatvorene radionice za farbanje jahti", kazao je novinarima Margasan.

 

Direktor kompanije Damen, Heni den Tom, rekao je da im znači podrška Vlade.

„Radićemo zajedno da postignemo velike ciljeve. Porto Montenegro, kao i Damen uvijek je na istom putu, jer vidimo potrebu da na Jadranu imamo brodogradilište“, naveo je den Tom.

 

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније