Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

PR Centar [ Objavio: O.Z. ]

24. 07. 2017. 20:50 >> 20:23

NOVI ZAKON

Za fleksibilnost postupaka javnih nabavki

Novi Zakon o javnim nabavkama trebalo bi da doprinese fleksibilnosti postupaka javnih nabavki, smanjenju troškova privrednih subjekata, poboljšanju pravne sigurnosti i lakoći poslovanja, ocijenio direktor Uprave za javne nabavke Mersad Mujević na Drugom godišnjem Forumu o javnim nabavkama.

Forum, koji su organizovali, Uprava za javne nabavke i Koordinaciono tijelo za implementaciju Strategije razvoja sistema javnih nabavki za period 2016-2020. godine, održan je u Podgorici, sa ciljem predstavljanja najznačajnijih novina koje je donio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama koji je usvojen krajem juna ove godine.

„Predsjednik Koordinacionog tijela za sprovođenje Strategije i direktor Uprave za javne nabavke Mersad Mujević je, otvarajući Forum, istakao da izmjene, kao ključne ciljeve, naglašavaju fleksibilnost postupaka javnih nabavki, smanjenje troškova privrednih subjekata, poboljšanje pravne sigurnosti, omogućavanje lakoće poslovanja, itd.“, navodi se u saopštenju Uprave za javne nabavke.

Iz te institucije kazali su da je Forum okupio brojne učesnike sistema javnih nabavki koji su dobili priliku da, kako se navodi, od članova Radne grupe za izradu izmjena čuju obrazloženje pojedinih odredbi i novih zakonskih rješenja, kao i da postave pitanja vezana za njihovu praktičnu primjenu.

„S obzirom na to da je donošenje novog Zakona o javnim nabavkama usklađenog sa pravom EU planirano do kraja ove godine, ovaj skup je bio i prilika da se iznesu problemi u sprovođenju Zakona u praksi, kako bi se novim zakonskim rješenjima osigurala njegova što efikasnija primjena“, kaže se u saopštenju.

Na temu izmjena i dopuna Zakona o javnim nabavkama govorili su načelnica za državnu imovinu u Direktoratu za imovinsko-pravne poslove u Ministarstva finansija Maja Mitrović, pomoćnica direktora Uprave za javne nabavke Mara Bogavac, predsjednik Državne komisije za kontrolu postupaka javnih nabavki Zoran Živković, glavni inspektor za javne nabavke u Upravi za inspekcijske poslove Hivzo Kajević i rukovodilac Sektora za pravne i opšte poslove Privredne komore Crne Gore Aleksandar Mitrović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније