Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

16. 07. 2017. 11:06   >>  10:47

USVOJILA ZAHTJEV

RAE oduzela licencu Montenegro Bonusu

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) usvojila je zahtjev cetinjske kompanije Montenegro Bonus za oduzimanje licence za obavljanje djelatnosti skladištenja naftnih derivata.

Odbor RAE je odluku o usvajanju zahtjeva te kompanije i oduzimanju licence donio na sjednici u srijedu.

Kako se navodi u odluci objavljenoj na sajtu RAE, Montenegro Bonusu je licenca izdata 28. januara prošle godine, sa rokom važenja do 2. novembra 2019.

"U okviru realizacije Plana kontrole subjekata u sektoru nafte i gasa za ovu godinu, predstavnici RAE su obavili kontrolu sprovođenja licenci kod Montenegro Bonusa, prilikom koje je, između ostalog, utvrđeno da su tabele zapremina za rezervoar za skladištenje naftnih derivata, obuhvaćen licencom, istekle", kazali su iz RAE.

Regulator je kompaniji 9. juna uputio upozorenje o neispunjavanju uslova iz licence, kojim je Montenegro Bonusu naloženo da u roku od 30 dana otkloni utvrđene nedostatke.

"Montenegro Bonus dostavio je izjašnjenje u kojem je navedeno da kompanija nije u mogućnosti da pribavi tabele zapremine koje izdaje Zavod za metrologiju, za rezervoar za skladištenje naftnih derivata, jer je predmetni skladišni prostor uzet u zakup od firme Zetatrans, koja kao vlasnik nije u mogućnosti da obavi čišćenje i degaziranje", dodali su iz RAE.

Iz RAE su kazali da je Montenegro Bonus, usljed nemogućnosti da obezbijedi adekvatan prostor za obavljanje djelatnosti skladištenja naftnih derivata, 5. jula podnio zahtjev za oduzimanje licence za obavljanje djelatnosti skladištenja naftnih derivata.

Iz RAE su podsjetili da se, shodno zakonu, licenca može oduzeti na zahtjev imaoca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније