Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis, Objavila: J.B.Č. ]

12. 07. 2017. 15:01 >> 14:38

PORESKA PODSJEĆA

Poreski obveznici da uplate ratu duga

Poreska uprava (PU) podsjetila je ponovo poreske obveznike na obavezu izmirenja jednokratne rate u iznosu od deset odsto osnovnog poreskog duga u skladu sa rješenjima o reprogramu, koja su donijeta početkom aprila.

"Obaveza izmirenja jednokratne uplate u prethodnih pet dana dospjela je za 4,56 hiljada poreskih obveznika, a do kraja jula dospijeva obaveza za 1,59 hiljada obveznika, imajuću u vidu odredbe Zakona o reprogramu poreskog duga. Zakon predviđa obavezu izmirenja jednokratne rate u roku od 90 dana od donošenja rješenja o odobrenom reprogramu", navodi se u saopštenju PU.

Službenici PU podsjetili su obveznike na tu obavezu koristeći sve dostupne komunikacione kanale, uključujući i telefonski kontakt.

"Do sada je najveći broj poreskih obveznika blagovremeno ispunio tu obavezu, a svima koji to ne učine u predviđenom roku, rješenja o reprogramu biće ukinuta. Na taj način će im dospjeti kompletan poreski dug, koji će biti predmet mjera prinudne naplate, uključujući iniciranje otvaranja stečajnog postupka", precizirali su iz PU.

Zakon o reprogramu poreskog duga pruža poreskim obveznicima mogućnost da poreski dug izmire u čak i do 60 mjesečnih rata, uz otpis kamata po izmirenju osnovnog duga, a ukidanje rješenja predviđeno je za sve obveznike koji ne obave jednokratnu uplatu, kasne s izmirivanjem tekućih obaveza i reprogramiranih rata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније