Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

11. 07. 2017. 15:22 >> 14:54
3

BRAJOVIĆ OCIJENIO

NATO vjetar u leđa EU integracijama

Prijem Crne Gore u NATO najveće je političko ostvarenje od obnove državnosti, najčvršća dugoročna garancija bezbjednosti zemlje, preduslov za nesmetan ekonomski razvoj i snažan vjetar u leđa našem procesu integracije u Evropsku uniju, kazao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović na sastanku s ambasadorkom Češke Ivanom Hlavsovom.

"Brajović je naglasio važnost unaprjeđenja parlamentarne saradnje na svim nivoima, kako odbora i grupa prijateljstva, tako i razmjene iskustava u vezi sa procesom evroatlantske i evropske integracije i podsjetio na nedavnu posjetu delegacije Senata Republike Češke, koja je dala značajan doprinos njenom daljem jačanju. U tom kontekstu, on je ukazao da je Grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Parlamentom Republike Češke u junu 2017. popunjena novim članovima iz redova poslanika 26. Saziva", istakli su iz Skupštine.

On je zahvalio Češkoj na kontinuiranoj i snažnoj podršci evroatlantskoj integraciji Crne Gore, kao i posebno važnoj ekspertskoj podršci našoj zemlji u procesu pristupanja Evropskoj uniji, kroz instrumente Tajeks i Tvining.

"Brajović je istakao da je prijem Crne Gore u NATO najveće političko ostvarenje od obnove državnosti, najčvršća dugoročna garancija bezbjednosti zemlje, preduslov za nesmetan ekonomski razvoj i snažan vjetar u leđa našem procesu integracije u Evropsku uniju. Predsjednik parlamentać je naglasio da je ambasadorka Hlavsova svojim angažovanjem značajno doprinijela jačanju odnosa i obogaćivanju saradnje između Crne Gore i Češke i poželio joj puno uspjeha na novoj dužnosti", poručili su iz Skupštine.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније