Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

06. 07. 2017. 13:15   >>  12:47 1

ODGOVORILI KOLEGAMA

SDP uplaćivao profit, DPS stvarao dugove

Montenegroerlajnz, kojim upravlja DPS, duguje 18 miliona eura državi, dok Aerodromi Crne Gore, kojima je upravljala SDP, uplaćuju višemilionske profite državi, uprkos tome što trpe gubitke i dugove preduzeća kojima upravlja DPS, ocijenjeno je iz Socijaldemokratska partije (SDP).

 

Odgovarajući na jučerašnje ocjene DPS-a, da je briga SDP-a za Aerodrome političko licemjere i parcijalna amnezija, iz SDP-a su kazali da razlika između Montenegroerlajnza kojim upravlja DPS i Aerodroma kojim je upravljala SDP, najbolje pokazuju razliku u poltikama te dvije stranke.

"Neko je u budžet uplatio desetine miliona eura profita, a neko ostavio desetine miliona eura dugova. Montenegroerlajnz kojim upravlja DPS duguje 18 miliona eura državi, dobija nezakonitu višemilionsku državnu pomoć, i duguje 20 miliona eura Aerodromima. Za razliku da toga Aerodromi, kojima je upravljala SDP, uplaćuju višemilionske profite državi, uprkos tome što trpe gubitke i dugove preduzeća kojim upravlja DPS. I umjesto da o tome ćutite, osim ako se Tužilaštvo sjeti da vas nešto pita, vi prozivate SDP", saopštio je SDP.

Iz partije Ranka Krivokapića navode da nije DPS jedini krivac za uništavanje nacionalne aviokompanije, te da "dio krivice snosi i vaš poraženi kandidat za predsjednika SDP-a, kao tadašnji resorni ministar (Ivan Brajović)".. 

"Ostaje da se vidi jeste li koalicionim sporazumom predvidjeli da ne smije da vam odgovori na ovakve prozivke ili na vaše prozivke mora odgovoriti partiji koju ste mu bili namijenili. Mi, naravno, jesmo bili u vlasti i to onaj pošteni dio vlasti, dok ste vi bili vlast na Marović konceptu, koji se sažima u sljedećem – uzmi milione i opljačkaj Crnu Goru, a onda je se odrekni i mahni joj iz Beograda. Zato smo mi slobodni ljudi i u vlasti i opoziciji,  a vi dovijeka robovi vaših pohara i nepočinstava. Zato je nama vlast i politika uvjerenje, a vama često garancija slobode", saopštio je SDP.

Ta partija, kako navode, ne bi polemisala sa DPS-om o političkoj amneziji.

"O političkoj amneziji ne bismo sa vama koji ste mrzjeli i ćerali manjine, ratovali zbog mira, bogatili se švercom preko 100.000 mrtvih u bivšoj nam domovini, pljačkali zbog razvoja... Koji se sada ne sjećaju ko je tačno bio Svetozar Marović - odnekud vam je poznat, ali ne znate odakle tačno. Vi ste u zaboravnosti sopstvenih nepočinstava neprevaziđeni. A Aerodrome zaboravite, nećemo Vam dozvoliti da i njih uništite", zaključuje se u saopštenju SDP-a.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније