Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: B.V.

05. 07. 2017. 16:36 >> 16:12
5

SDP O MONTEPUTU

"Stežu kaiš a dijele bonuse"

Vrh Bošnjačke stranke nakon ukidanja naknada majkama nastavlja da se bavi naknadama. Ovoga puta naknadama koje sebi isplaćuju iz budžeta Monteputa za „izuzetan doprinos“ prolasku kroz tunel Sozina, saopštio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije, Almir Rebronja.

 

Podsjećamo, kompanija Monteput odlučila je da iz dobiti za prošlu godinu podijeli 101,1 hiljadu EUR bonusa direktorima i radnicima. Iz menadžmenta kompanije Pobjedi je saopšteno da su bonuse od po 2.840 eura dobili su članovi Odbora direktora Jusuf Kalamperović, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović i ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, tadašnji izvršni direktor, a sada ministar saobraćaja Osman Nurković i direktor poslovne jedinice za upravljanje projektom izgradnje autoputa Bar – Boljare, Goran Vujović.

Rebronja je naveo da su visoki funkcioneri BS sadašnji ministri Osman Nurković i Kemal Purišić isplatili su sami sebi, tj. preko svog partijskog druga, iznos od po oko 3 hiljade eura.

"To što su samo prije nekoliko dana majkama uzeli golu egzistenciju a sebi danas, na već ogromne ministarske plate, pridodaju još hiljada eura njima nije problem. Oni u tome ne vide nepravdu, oni ne vide da se time dodatno rugaju građanima a posebno majkama kojima su dali iluziju elementarne pravičnosti a onda im je zbog čuvanja fotelja uzeli", saopštio je Rebronja.

On je upitao da li je vrh Bošnjačke stranke toliko obnevidio i izgubio dodir sa realnošću da je spreman na sve to.

"S jedne strane nas iz Vlade uvjeravaju da se steže kaiš i da se zato moraju ukidati naknade i povećavati PDV, akcize, cijene osnovnih životnih namirnica, a s druge se dijeli i šakom i kapom – funkcionerima BS-a DPS i drugih satelita", ocijenio je Rebronja.

On je dodao da je ružno, što se, kako je kazao, gospoda iz Bošnjačke stranke pokrivaju imenom cijelog naroda u sprovođenju takvih nepravdi koje bodu oči svim građanima.

"Malo vam je sve to što ste uradili majkama, nego još i nastavljate trpajući u džepove vaših ministara i funkcionera hiljade eura. Naknada koju ste uzeli ravna je skoro godišnjoj prosječnoj penziji. Ako vi mislite da je to ispravno, svaka vam čast. Ali vjerujte sa svim tim što radite teško ćete više moći pred gradjane a posebno pred vaše doskorašnje birače. I mala je utjeha to što ste vi od svih pročitani spram nepravde koju činite građanima", zaključio je Rebronja.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније