Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

29. 06. 2017. 17:26 >> 17:07

SAVJET DOGOVORIO

Konkretnim predlozima do bolje zaštite potrošača

Savjet za zaštitu potrošača u narednom periodu dodatno će se posvetiti konkretnim predlozima iz svih resora, kako bi se na taj način doprinijelo unaprijeđenju zaštite potrošačkih prava u Crnoj Gori, dogovoreno je na sjednici tog tijela.

Iz Ministarstva ekonomije je saopšteno da će to biti dodatni stimulans da se kontinuirano nastavi sa unaprijeđenjem zaštite potrošača, kako na administrativnom i legislativnom, tako i na nivou realnog sektora.

Na sjednici je konstatovano da se kontinuirano povećava broj građana koji se Savjetu obraćaju za pomoć ili savjet, kao i sa pritužbom, što ukazuje na jačanje svijesti o potrošačkim pravima i potrebu za boljom informisanošću o načinima rješavanja sporova sa trgovcima.

Predsjednik Savjeta i generalni direktor za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača, Jovo Rabrenović, informisao članove o aktivnostima Ministarstva ekonomije na polju zaštite potrošača.

On je saopštio da se u ovoj godini očekuje usvajanje izmjena i dopuna zakona o opštoj bezbjednosti proizvoda i zaštiti potrošača, dok je nedavno u Skupštini usvojen Zakon o nedozvoljenom oglašavanju.

Iz Ministarstva su saopštili da je sjednica Savjeta održana u novom, izmijenjenom sastavu, prouzrokovanih kadrovskim promjenama u institucijama koje su uključene u njegov rad.

Članovi Savjeta su, pored predstavnika Ministartsva ekonomije, i predstavnici ministarstava poljoprivrede i ruralnog razvoja, održivog razvoja i turizma, prosvjete, javne uprave, zdravlja i saobraćaja i pomorstva, Uprave za inspekcijske poslove, agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost i nadzor osiguranja, Centralne banke, Pravnog i Ekonomskog fakulteta, Privredne komore, zajednice opština i nevladinog sektora.

Savjet za zaštitu potrošača osnovalo je Ministarstvo ekonomije, a predsjednik i njegovi članovi imenuju se na period od četiri godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније