Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Vijesti, Objavio: I. P. ]

26. 06. 2017. 08:16   >>  07:48 3

PORESKA UPRAVA

Bolji rezultati i sa manje službenika

Prema novoj sistematizaciji Poreska uprava imaće deset radnika manje nego sada, ali očekuju da će se povećati efikasnost, naplata državnih prihoda, a smanjiti poreski dug.


"Poreska uprava sa oko 600 službenika prati poslovanje i naplaćuje poreske prihode od preko 45 hiljada poreskih obveznika pravnin i fizičkih lica, ostvaruje ukupnu bruto naplatu od nešto manje od milijardu eura na godišnjem nivou, pa ulaganje u kadrovsko jačanje ovog organa smatramo u potpunosti svrsishodnim sa stanovišta zaštite javnog interesa i jačanja državne administracije u korist svih građana Crne Gore", saopšteno je "Vijestima” iz Poreske uprave, na čijem čelu je Miomir M. Mugoša.

Naglasili su da su sinergijom svih svojih službi, koja je rezultirala kontinuiranom uspješnom naplatom prihoda, zaslužili dalju podršku Vlade Crne Gore i svih građana kako bi nastavili jačanje poreske discipline i unapređenje poslovnog ambijenta uz internu reformu i reorganizaciju.

Navele su da se predložene izmjene organizacione strukture Poreske uprave planiraju već dvije godine uz detaljnu analizu postojećih kapaciteta, nedostataka i potreba, uz monitoring i podršku međunarodnih eksperata za poresku politiku i administraciju iz Evropske komisije, Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke.

“Novi pravilnika ne predviđa povećanje broja izvršilaca u Poreskoj upravi, već smanjenje za čak deset radnih mjesta, što je u skladu sa Strategijom fiskalne konsolidacije Vlade Crne Gore i planiranom reformom državne administracije. To znači da će kreiranje novih organizacionih jedinica biti omogućeno prerasporedom radnih mjesta iz već postojećih organizacionih cjelina u kojima je zaključeno da postoji veći broj izvršilaca nego što radno opterećenje u istima zahtijeva, na osnovu detaljne analize svakodnevnih radnih zadataka pojedinačnih službenika. Na taj način obezbijediće se veća efikasnost i iskorišćenost radnih kapaciteta ljudskih resursa u postojećim organizacionim cjelinama, ali i bolja funkcionalnost poreskog organa zahvaljujući novoosnovanim organizacionim jedinicama”, sopšteno je iz Poreske uprave.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније