Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavila R.B. ]

24. 06. 2017. 16:27 >> 09:23
5

SMOKOVAC - MATEŠEVO

Pogledajte urađeno na autoputu

Radovi na prioritetnoj dionici autoputa Bar-Boljare realizuju se planiranom dinamikom, a očekuje se njihovo intenziviranje što je značajno za budžet i ukupnu crnogorsku ekonomiju, ocijenio je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković prilikom obilaska trase.

"Ovo je impozantno sve što smo vidjeli danas. Ni jednog trenutka ne sumnjamo da će radovi biti izvedeni po najvećim standardima građevinarstva i na zadovoljstvo građana, Minstarstva, Vlade i kompanije China Road na Bridge Corporation (CRBC) kao izvođača radova“, rekao je Nurković nakon obilaska trase od Smokovca do Mateševa.

On je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, kazao da su vidjeli iz helikoptera gradilište, pristupne puteve i naselja.

"Trenutno smo na pola ugovorenog roka od početka radova i izdato je 14 dozvola. Cijeli projekat je podijeljen na 19 poddionica i za svaku od njih se izdaje posebna dozvola. Državna komisija za reviziju projekta odobrila je još četiri zahtjeva i očekujemo za 15 do 20 dana da se izdaju i te dozvole“, precizirao je Nurković. 

On je dodao da ostaje još posljednja, koja nije nimalo urgentna, za koju treba da se riješi pitanje imovinsko-pravnih odnosa.

"To je otvorena cijela prasa, praktično. Očekujemo znatno intenzivniji obim radova i da u ovoj godini potrošimo planirana sredstva, što je značajno za budžet i ukupnu ekonomiju“, naveo je Nurković.

On je podsjetio da je od ugovorenog posla, 30 odsto ugovoreno sa domaćim firmama i da to značajno utiče na njihove prihode i ukupnu ekonomiju.

"Zaista ovo je trebalo vidjeti, prenosim utiske zadovoljstva i oduševljenja ovim što sam vidio“, dodao je Nurković.

Izvršni direktor kompanije CRBC za Crnu Goru, Hei Šićiang, zahvalio je na zajedničkom trudu koji su uložili mistarstva saobraćaja i pomorstva i finansija, investitor, nadzor i razni ostali organi, kao i na dobijanju 14 građevinskih dozvola.

"Nadam se da će za ostale poddionice dozvole ubrzo biti izdate i na taj način ćemo dobiti veliku radnu površinu i moći ćemo da obavljamo radove u velikom obimu“, rekao je Šićiang.

On je kazao da je CRBC, kao izvođađač, realizovao zadovoljavajuće pripremne radove u punom obimu.

"Ubrzaćemo izvršavanje naše ugovorne obaveze na gradilištu i nadam se da ćemo uz pomoć nadzora i investitora, lokalnih podizvođača i dobavljača da ostvarimo radove koje smo planirali za ovu godinu“, naveo je Šićiang. 

Iz Vlade je saopšteno da se na gradilištu tunela Jabučki krš radovi realizuju planiranom dinamikom, gdje je završeno 72 odsto iskopa i primarne podgrade.

Prioritetna dionica Smokovac-Uvač-Mateševo je počela da se gradi 11. maja 2015. godine, a ugovoreni rok za realizaciju projekta je 48 mjeseci. Izvođač izvodi radove u skladu sa svojim Programom radova. 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније