Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

22. 06. 2017. 14:03 >> 13:45

OPIC U AMCHAM

Predstavili mogućnosti za podršku biznisu

Posjeta američke Nacionalne agencije za investicije (OPIC ), koja podržava biznise na tržištima u razvoju, otvoriće, kako je saopšteno, nove mogućnosti za biznis zajednicu Američke privredne komore u Crnoj Gori (AmCham).

Predsjednik AmCham-a, Katarina Bulatović kazala je, povodom posjete predstavnika OPIC-a, da je u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija neophodno nastaviti aktivnosti koje AmCham sprovodi, a koje se odnose na uklanjanje biznis barijera i omogućavanje bezbjednog, stabilnog i predvidljivog poslovnog ambijenta.

"OPIC podržava biznise na tržištima u razvoju, nudeći proizvode prilagođene svakom individualnom klijentu i projektu i rješenja za uobičajene probleme sa kojima se kompanije susrijeću, kao što su, nedostatak izvora finansiranja, politički i regulatorni rizici", navodi se u saopštenju.

Bulatović je rekla da je važna prva posjeta OPIC-a Crnoj Gori i podijelila je sa prisutnima slogan AmCham-a "Stvaramo mogućnosti".

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Margaret En Uehara (Margaret Ann Uyehara) kazala je da američka i Vlada Crne Gore dijele zajedničke ciljeve. Ona je dodala da Vlada SAD-a pruža veliku podršku Crnoj Gori na njenom evroatlanskom putu, koji će ojačati komercijalna partnertstva i povećati ekonomsku saradnju dvije države.

Ona je rekla da se u ostvarenju tih ciljeva oslanja i na AmCham kao organizaciju koja se transformisala u jakog, povjerljivog i neumornog zastupnika u stvaranju boljeg poslovnog ambijenta i privlačnije investicione klime za sve investitore, uključujući i američke.

Potpredsjednik OPIC-a za finansiranje malih i srednjih preduzeća, James Polan, upoznao je članice sa radom i programom agencije.

"Projekti koje finansira OPIC kreću se u rasponu od pola miliona do 50 miliona vrijednosti, za male i srednje investicije, pa do 400 miliona za infrastrukturne i energetske projekte. OPIC posluje u skoro svim segmentima ekonomije – od IT-a, preko nekretnina, obnovljivih izvora energije, malih i srednjih preduzeća", kazao je Polan.

On je naveo da svi projekti kojima OPIC daje podršku moraju na neki način biti povezani sa Amerikom.

On je dodao da OPIC prepoznaje projekte koji donose novu vrijednost, finansirajući od 50 do 75 odsto ukupne vrijednosti investicije, i u slučaju kada te projekte nijesu podržale lokalne komercijalne banke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније