Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: P.R.

21. 06. 2017. 16:53 >> 16:25

SEKULIĆ - POLAN

Preko OPIC-a do američkih investitora

Agencija Overseas Private Investment Corporation (OPIC), koju je osnovala Vlada Sjedinjenih Američkih Država (SAD), učiniće sve da dovede renomirane amerčke investitore u Crnu Goru, kako bi realizovali održive, dugoročne projekte u privatnom sektoru, kazao je potpredsjednik OPIC-a Džejms Polan.

Polan se danas sastao sa ministarkom ekonomije Dragicom Sekulić sa kojom je razgovarao o investicionom ambijentu i mogućnostima za ulaganja u našoj zemlji.

"Mi podržavamo razne investicione projekte obezbjeđujući različite finansijske instrumente. Poslujemo u skoro svim segmentima ekonomije – od IT-a, preko nekretnina, obnovljivih izvora energije, malih i srednjih preduzeća itd", kazao je Polan i ocijenio da makroekonomske prilike u Crnoj Gori mogu voditi ka interesantnim investitorima, kao i da ima prostora ra razvoj franšiza.

Sekulić se saglasila da su Crnoj Gori potrebne franšize, jer time, kako je kazala, dobijamo ne samo sigurnost investiranja, već i know-how, iskustvo, nova znanja.

"Naša porukama vama bi bila – animirajte investitore da dođu u Crnu Goru i investiraju u sektor malih i srednjih preduzeća (MSP) i industrije. Punopravna smo članica STO, kao i potpisnik CEFTA i EFTA sporazuma i sporazuma o slobodnoj trgovini sa EU, Rusijom i Turskom.", kazala je Sekulić i dodala da samo Ministarstvo ekonomije sprovodi 9 programa podrške investitorima.

Voljni smo, kako je kazala, da damo podsticaje onima koji su zainteresovani za ulaganje u proizvodnju.

"Naš BDP je dominatno baziran na uslugama i trgovini, znatno manje na proizvodnji, zbog čega je jedan od ciljeva ove Vlade da privuče investitore za sektor industrije", kazala je Sekulić.

Sastanku su prisustvovali i predsjednica Američke privredne komore Katarina Bulatović i zamjenik šefa političko-ekonomske sekcije u Ambasadi SAD-a u Crnoj Gori Vivek Joshi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније