Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

21. 06. 2017. 11:03 >> 10:38
2

PONOVO NA MREŽI

Uspješan remont TE Pljevlja

Termoelektrana Pljevlja ponovo je na mreži nakon što je od 15. aprila do 20. juna bila van pogona zbog planiranog remonta, za koji je budžetom predviđen trošak od 3.350.000 eura, saopštila je Elektroprivreda Crne Gore (EPCG).

Iz EPCG su naveli da je remont uspješno okončan, a osim standardnog tipskog remonta glavnih postrojenja termoelektrane odrađen je i periodični kapitalni remont turbinskog postrojenja, odnosno, urađena je demontaža i montaža svih rotora turbogeneratorskog postrojenja.

"Navedeni poslovi su se mogli izvesti isključivo uz angažovanje eksternih specijalizovanih firmi obučenih i opremljanih za ovako specifične remontne radove. Domaći majstorski kadar je obavio poslove koji su u domenu njihovih stručnih mogućnosti, kao i mogućnosti postojeće opreme koju posjedujemo za rad na postrojenjima", kazao je direktor TE Pljevlja, Luka Jovanović.

Vođa remonta, Vladimir Šestović, naglasio je da se, prvi put u 35 godina od kad postoji elektrana, remont završio u tako kratkom roku.

"Zanimljivo je da smo takođe, prvi put u našoj istoriji, uradili samostalno dio remonta tj. naši inžinjeri su vodili i nadzirali tok planiranih radova na turbinskom postrojenju. Uloženo je mnogo truda i rada, o posvećenosti najbolje govori brojka od utrošenih 185 hiljada radnih sati", dodao je Šestović.

Iz EPCG su dodali da je Rada Kovačević, stručno lice za zaštitu i zdravlje na radu, naglasila da su ispoštovane sve neophodne mjere zaštite i zdravlja na radu, što je doprinijelo kvalitetnom i sigurnom obavljanju remonta, koji je protekao bez i najmanje povrede radnika.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније