Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

20. 06. 2017. 12:09 >> 12:47
7

KONJEVIĆ POZIVA

Nurković da objavi materijale o MA

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP), Raško Konjević, poručio je ministru saobraćaja i pomorstva Osmanu Nurkoviću da nezakonito razbacivanje sa dva miliona eura iz državnog budžeta za građane sigurno nije nebuloza. On je tražio da se objavi informacija o Montenegro Erlajnsu koju je Nurković predložio Vladi i zaključak povodom te informacije.

Nurković je, nakon što ga je Konjević optužio da je nacionalnoj aviokompaniji Montenegro Erlajnsu nezakonito dodijelio pomoć od dva miliona eura kako bi ta kompanija izmirila dugovanja, kazao da su izjave potpredsjednika SDP-a "obične nebuloze i populistička priča", te da se ne radi ni o kakvoj državnoj pomoći.

"Ukazivati na nezakonito razbacivanje sa dva miliona eura novca građana Crne Gore za gdina Nurkovića možda jeste nebuloza. Ali za građane sigurno nije. Posebno nije za korisnice zakona o majkama kojima su on i Bošnjačka stranka koliko juče garantovali da će im naknade biti doživotne. Sada se krijete od stida što ste ih obmanjivali od Rožaja, Bijelog Polja pa sirom Crne Gore", saopštio je danas Konjević.

On je kazao da je Nurković, na istoj sjednici Vlade kada se izglasalo ukidanje doživotnog prava majkama, odlučio da Montenegro Erlajnsu, koji duguje 15 miliona eura poreza, doda još dva miliona eura pomoći.

"Nema para za majke korisnice zakona, nema novca za dječije dodatke, ali ima za najveće poreske dužnike, je li ministre Nurkoviću? Stisnite političku petlju pa objavite tajnu informaciju o Montenegro Erlajnsu koju ste predložili Vladi i zaključak povodom te informacije. Zašto je krijete po ladicama Vašeg kabineta? Uputite je javnosti pa neka se građani uvjere da li su dva miliona data firmi koja duguje 15 miliona eura poreza i 18 miliona eura Aerodromima Crne Gore. Objavite i mišljenje Komisije za kontrolu državne pomoći ako ga imate, a bili ste ga duzni obezbjediti shodno Zakonu o državnoj pomoći i Poslovniku o radu Vlade", poručio je Konjević.

On je kazao da Nurković krije te informacije jer zna da je prekršio Zakon o državnoj pomoći i da je novac građana dao najvećem poreskom dužniku iz tekuće rezerve Budžeta Crne Gore.

Konjević je juče saopštio da je najznačajniji dio novca koji su Vlada i Ministarstvo saobraćaja odobrili Montenegru erlajns iskorišćen za vraćanje kredita Prvoj banci.

Međutim, TVCG saznaje da nije riječ o Prvoj banci, već o Hipotekarnoj.

"I nije najvažnije kojoj banci su ta sredstva proslijeđena, spreman sam taj dio pogreške i prihvatiti, već Vaša namjera da krijete od građana gdje nezakonito trošite njihov novac. Nakon što ste obmanuli majke korisnice zakona, sada pričate neistine svim građanima Crne Gore. Na kraju ministre Nurkovićcu, barem zbog moralne obaveze prema majkama korisnicama prava iz Zakona, iz Rožaja i drugih opština objavite ove tajne materijale, možda vam crvenilo u licu prođe brze ako ih budete gledali u oči zbog neistina koje ste im pričali", poručio je Konjević ministru saobraćaja i pomorstva.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније