Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

TVCG [ Objavio: O.Z. ]

19. 06. 2017. 14:09 >> 13:50
6

OČEKUJE ISTRAGU

Konjević: Nurković nezakonito pomogao MA

Potpredsjednik SDP-a Raško Konjević optužio je ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića da je nedavno Montenegro Erlajnsu dodijelio pomoć od dva miliona eura, kako bi ta kompanija izmirila obaveze prema Prvoj banci. Konjević tvrdi da je dokument kojim je na Vladi dato zeleno svjetlo za tu pomoć označen stepenom tajnosti. U vezi sa sumnjama i informacijama koje ima, potpredsjednik SDP-a je informisao glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića od koga očekuje da pokrene istragu.

"Stekli su se uslovi da specijalni državni tužilac da nalog o izuzimanju materijala i u vrlo kratkoj proceduru provjeri naše sumnje da se radi o nezakonitom ponašanju ministra Nurkovića", kazao je Konjević na konferenciji za medije.

On je naveo da je Nurković, osim Poslovnika o radu Vlade, prekršio i Zakon o državnoj pomoći i na nezakonit način obezbijedio kompaniji Montenegro Erlajns dva miliona eura.

"Pozivam specijalnog državnog tužioca da sprovede adekvatnu istragu i vjerujem da će njegovo postupanje u ovom slučaju biti barem na nivou efikasnosti koje je imao u slučajevima kada su akteri bili poslanici iz opozicionih partija", kazao je Konjević.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније