Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

18. 06. 2017. 08:04 >> 20:58
3

OVE GODINE

Sezonu "koči" manjak radnika

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) Žarko Radulović rekao je da će za turističku sezonu faliti radnika, jer je procedura za dobijanje dozvole i dalje komplikovana, odnosno stranci čekaju 28 dana da počnu da rade.

Podsjećamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova je do sada izdalo 10.770 dozvola za privremeni boravak i rad u Crnoj Gori, od čega je 8.106 dozvola izdato u kvoti, dok je 2.664 dozvola izdato van godišnje kvote, što je više za 1.796 nego lani ili 15 odsto više dozvola.

"Od ukupne kvote dozvola za privremeni boravak i rad, jednu trećinu vuče turizam, a dvije trećine sve ostale grane privrede. Ministarstvo unutrašnjih poslova je definitivno naš problem", kazao je Radulović za PObjedu.

On dodaje da je sezona već uveliko počela i da problem sa radnicima već postoji.

"Sada je već velika gužva i nama je sada sve 100 odsto popunjeno", kazao je Radulović ističući da će manjak radnika biti problem definitivno i da ne mogu da ih obezbijede koliko im treba. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније