Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

17. 06. 2017. 14:23 >> 13:55
1

SEKULIĆ U KOLAŠINU

Vlada je tu zbog privrede

Ministarka ekonomije, Dragica Sekulić, saopštila je da je zadatak Biznis karavana da, kroz direktno djelovanje, pomogne privrednicima, a da ono što nije u njegovoj nadležnosti prenese kolegama i podsjeća ih da izađu u susret privredi.

 

Ona je, tokom Biznis karavana koji je danas održan u Kolašinu, rekla da smo "mi tu zbog privrede, a ne privreda zbog nas".

"Naš prvi zadatak je da saslušamo to što nam oni imaju reći, a obaveza da u što većoj mjeri krenemo to da realizujemo. Jer, svako ko zaposli jednog čovjeka iz Crne Gore znači da je obezbijedio jednoj porodici stalni izvor prihoda i jednako je važan kao onaj koji zapošljava 500 ili 1.000 ljudi", kazala je ministarka Sekulić.

U okviru Biznis karavana, Ministarstvo ekonomije je u saradni sa lokalnom samoupravom Opštine Kolašin danas organizovalo sastanak sa privrednicima na kojem je prezentovano devet programa podrške koje realizuje Ministartsvo ekonomije.

Sekulić je nakon sastanka kazala da se privrednici iz Kolašina, kao i oni iz Mojkovca ili Bijelog Polja, često žale na nedostatak radne snage.

"Često čujemo da u Crnoj Gori nema dovoljno posla, da ima veliki broj nezaposlenih i veliki broj ljudi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, a od privrednika čujemo da imaju ogroman problem sa zapošljavanjem ljudi, posebno iz opština u kojima rade. Na primjer, drvoprerađivači koje smo juče čuli u Mojkovcu, i oni sa kojima smo danas razgovarali u Kolašinu, vrlo često zapošljavaju ljude van Crne Gore zato što niko sa teritorije njihove ili drugih opština u Crnoj Gori ne želi da radi u drvnoj industriji, bez obzira na pristojnu platu i stalni radni odnos koji im oni nude", kazala je Sekulić.

 

Pored toga, privrednici se često žale na nedostatak informacija o tome koji su im programi podrške na raspolaganju.

"Kao i da prilikom donošenja određenih propisa nemamo senzibiliteta za to što su njihove potrebe, već da ih donosimo na svoju ruku, da se oni tome prilagođavaju, a ne da ih prvo kontaktiramo", kazala je Sekulić.

Na današnjem sastanku je dogovoreno da Ministarstvo i lokalna samouprava budu u stalnoj komunikaciji, da se odrede kontakt osobe i u lokalnoj samoupravi, i u Ministarstvu ekonomije koji će biti na raspolaganju privredi.

Predsjednica Opštine Kolašin Željka Vuksanović kazala je da je lokalna zajednica otvorena da sa Ministarstvom ekonomije ubuduće sarađuje i uvijek bude na usluzi privrednicima.

"Na ovom zadatku smo zajedno. Želim da podvučem važnost ovakvih karavana, kada ono što država radi se spusti u lokalnu zajednicu tačno do onih kojima je namijenjeno – privredi", kazala je Vuksanović.

Osim opštine Kolašin, do sada je Karavan posjetio opštine Bijelo Polje, Berane i Mojkovac.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније