Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj. [ Mina Business ]

14. 06. 2017. 14:25 >> 13:57

IZ AZMONTA PORUČILI

Ne planiraju angažovanje radnika iz Turske

Azmont Investments ne planira da na realizaciji budućeg rizorta Portonovi angažuje niskokvalifikovane radnike iz Turske, saopštila je menadžer za korporativne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje kompanije, Adrijana Husić.

Ona je kazala da nema zastoja u realizaciji projekta Portonovi, čemu je Azmont Investments sa partnerima intenzivno posvećen, kao i da je na gradilištu trenutno 600 radnika, zbog čega nema potrebe za zapošljavanjem niskokvalifikovanih radnika iz Turske.

„Od decembra 2015. godine, kompanija Impresa Pizzarotti je angažovana kao glavni izvođač radova. Zajedno sa kompanijom Rare Developments, našom glavnom kompanijom za razvoj, angažovani su na terenu i do sada su postignuti zavidni rezultati“, rekla je Husić radiju Jadran.

Ona je dodala da je, kao glavni izvođač radova, kompanija Impresa Pizzarotti zadužena da okupi najbolje kompanije i profesionalce koji će osigurati razvoj Portonovog u skladu sa planovima.

Husić je navela da je na realizaciji projekta angažovano oko 600 radnika iz 15 različitih kompanija, od čega je polovina iz Crne Gore.

„Trenutno nema planova za dovođenje radne snage iz Turske, kao ni da se pravi poseban kamp za te potrebe. Svi naši podizvođači su birani kroz pažljivo i transparentno vođenu tendersku proceduru. Nacionalnost radnika nije jedan od kriterijuma pri odabiru podizvođača, ali smo srećni što je broj lokalne radne snage na zavidnom nivou konstantno“, saopštila je Husić.

Ona je dodala da Azmont Investments ohrabruje partnere da što više lokalnih radnika bude u kontinuitetu angažovano na realizaciji projekta.

Husić je podsjetila da je Azmont Investments investitor projekta Portonovi, koji oko sebe okuplja tim respektabilnih partnera, jer je to jedini pravi način za stvaranje uspješnog rizorta, koji će se pozicionirati u regionu i šire.

„Uskoro ćemo najaviti i neke nove partnere, ali nema riječi o ustupanju projekta nekoj drugoj kompaniji. U dijelu investicije, ugovorna obaveza je da u prve četiri godine investiramo 52 miliona eura, odnosno 258 miliona za osam godina“, navela je Husić.

Azmont je, prema njenim riječima, od ulaska na tržište 2012. godine do juna investirao 221 milion, a planirana i očekivana investicija do potpune realizacije projekta je 650 miliona eura.

Grubi radovi na marini Portonovi su završeni, kao i glavni strukturni radovi na Donjem naselju, Marina apartmanima i Ribarskom naselju.

„U ovom dijelu i prve zgrade dobijaju konačni izgled, jer je postavljanje krovova i rad na fasadama u toku. Uporedo nastavljamo da radimo na pripremnim radovima i temeljima za prvi One&Only u Evropi“, saopštila je Husić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније