Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

06. 06. 2017. 13:49 >> 13:22
3

POPOVIĆ O PDV-U

"Udri po građanima, ne diraj elitu"

Povećanje PDV-a je tek početak "refomske ekonomske politike" Vlade Crne Gore, ocijenila je poslanik Demokrata, Zdenka Popović.

"Udri po građanima, izvuci im svaki cent iz džepa, ugrozi poslovni ambijent, samo ne diraj 'tranzicionu elitu' i ni slučajno ne ugrožavaj luksuz. Sramno je što poslije 27 godina vođenja ekonomske politike po sitemu'"prepusti sve tržištu' i usput se dobro ugradi, Vlada priznaje da nije sposobna da samostalno vodi ekonomiju Crne Gore, što je najznačajniji razlog za podnošenje kolektivne ostavke", saopštila je Popović.

Ona je ocijenila da je dosta vizionarstva i prećutkivanja ekonomske realnosti u kojoj smo se svi našli ni krivi ni dužni.

"Pretanka je slamka za sve građane Crne Gore, vrlo brzo ćemo se uvjeriti u to, a Vladi preporučujem da reformiše bankovne račune i imovinu tranzicione političke i biznis elite i onda nam neće trebati preporuke međunarodnih bankarskih institucija kojima je samo interes da osiguraju naplatu svih dosadašnjih kredita sa kamatama, a o budućim zaduženjima će razmišljati kad se ispune uslovi i mjere koje su već predočene", ocijenila je ona.

Kao što se davljenik za slamku hvata, tako je, prema njenom mišljenju, i Vlada Crne Gore "primorana da u MMF-u vidi spas i jedinu šansu da dođe do jeftinog novca".

"Samo što će taj jeftini novac skupo koštati sve građane Crne Gore. MMF i Svjetska banka traže od Crne Gore rigoroznu štednju kroz smanjenje zarada u javnom sektoru, smanjenje penzija na srednji rok, preispitivanje sistema socijalne zaštite, smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru, ukidanje naknada za majke sa troje i više djece. Što se prihodne strane budžeta tiče traži se povećanje prihoda kroz povećanje poreza i proširenje poreske osnovice, povećanje akciza, PDV-a, na lokalnom nivou traži se povećanje cijene vode i čistoće i uvođenje novih nameta iz komunalne sfere", rekla je Popović.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније