Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

06. 06. 2017. 13:35 >> 13:07

INFO DAN U BARU

Nacionalni brend garant kvaliteta

Oni subjekti koji budu nosioci prava korišćenja znaka nacionalnog brenda Crne Gore imaće mogućnost boljeg pozicioniranja na inostranom tržištu, jer korišćenje znaka upućuje na kvalitet, autentičnost i posebnost proizvoda, saopšteno je na drugom Info danu u Baru.

 

"Da bi neki subjekat stekao pravo korišćenja znaka nacionalnog brenda Crne Gore mora da ispuni određene uslove propisane Zakonom o nacionalnom brendu koji je usvojen prošle nedjelje. Cilj je da svi oni subjekti koji žele da postanu nosioci prava korišćenja znaka nacionalnog brenda na pravi način predstavljaju i odražavaju vrijednosti nacionalnog brenda, kako bi se zajedničkim djelovanjem gradio pozitivan imidž države", kazao je Generalni direktor Direktorata za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača Jovo Rabrenović.

Načelnica Direkcije za razvoj nacionalnog brenda Marija Čvorović kazala je da, nakon izbora znaka nacionalnog brenda Crne Gore prošle godine, treba da uslijedi i izbor adekvatnog slogana.

"U dijelu izbora slogana za nacionalni brend Crne Gore imamo u planu da u značajnoj mjeri uključimo i konsultujemo crnogorsku javnost. Radićemo i određena istraživnja, kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu, a sve u cilju prikupljanja što više informacija o percepcijama ljudi kada je Crna Gora u pitanju, kako bi sam slogan bio pravo oličenje naših kvaliteta", kazala je Čvorović.

Jučerašnji Info dan o nacionalnom brendiranju, koji je Ministarstvo ekonomije organizovalo u saradnji sa Srednjom ekonomsko-ugostiteljskom školom iz Bara, posjetilo je više od 100 ljudi. Prisutnima je predstavljen i podijeljen promotivni materijal sa znakom nacionalnog brenda, poput majica, čaša, olovaka, privjezaka, magneta i sl.

Plan Ministarstva ekonomije je da tokom ove godine posjeti i ostale crnogorske opštine gdje će građanima, kao i potencijalnim nosiocima prava korišćenja znaka nacionalnog brenda predstaviti pomenuti znak i potencijalne korisnike upoznati procedurom za njegovo dobijanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније