Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

29. 05. 2017. 09:36   >>  09:09

CG I REGION

Otežano upoređivanje cijena interneta

Upoređivanje cijena interneta koje nude operateri u Crnoj Gori sa onima u regionu i zemljama EU, otežano je iz više razloga, saopštili su predstavnici Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

"Paketi koje nude operateri u Crnoj Gori, oni u regionu i EU razlikuju se u brzini, količini podataka koja je uključena u mjesečnu pretplatu, kao i dokupu brzina", kazali su Pobjedi predstavnici EKIP-a.

Na sjednici skupštnskog Odboru za ekonomiju, finansije i budžet, prilikom kontrolnog saslušanja osam kandidata za dva člana EKIP-a, ocijenjeno je da crnogorski korisnici za isti novac dobijaju mnogo manje nego što je to slučaj u drugim zemljama.

Na sjednici je ocijenjeno i da bi EKIP trebalo da “natjera” operatere da povećaju brzinu interneta za istu cijenu paketa koje nude.

Predstavnici EKIP-a, koji je regulator tržišta, kazali su da se ne može dati generalna ocjena o poređenju cijena u Crnoj Gori i zemljama regiona i Evrope.

"Cijene jednog paketa koji nudi Crnogorski Telekom su, recimo, povoljnije u regionu, odnosno Evropi, dok su ostali povoljniji u Crnoj Gori. To se vidi iz poređenja cijena paketa fiksnog širokopojasnog pristupa internetu koje nudi Crnogorski Telekom sa sličnim u zemljama regiona i Evropi”", naveli su iz EKIP-a.

Crnogorski Telekom nudi ADSL FL@T 2 za 12,74 eura, što je povoljnije od prosjeka regiona koji iznosi 13,91 eura. Cijena tog paketa niža je 8,4 odsto od prosječne u regionu.

"Taj operater nudi paket ADSL FL@T 5 sa brzinom do pet Mb/s za 16,74 eura, što je na nivou prosjeka regiona koji iznosi 16,5 euraa", saopštili su iz EKIP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније