Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

25. 05. 2017. 16:14 >> 15:51

REAGOVANJE

Ministarstvo nije uputilo zahtjev MMF-u

Ministarstvo finansija, prema riječima njegovih predstavnika, nije uputilo zahtjev za pozajmicu Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), niti u ovom trenutku planira da uđe u aranžman sa tom finansijskom institucijom kada je u pitanju kreditno zaduženje.

Iz Ministarstva su, reagujući na navode potpredsjednika Demokratske Crne Gore, Zdenke Popović, kazali da kreditno zaduživanje kod MMF-a i Svjetske banke (SB) ima potpuno drugačije značenje.

„Crna Gora je u ranijem periodu ostvarivala kreditni odnos sa SB i imamo namjeru da, ukoliko budemo u mogućnosti, takav odnos ostvarujemo i u budućem periodu. Šteta je što jedna tako značajna partija na političkoj sceni Crne Gore ne razlikuje uspostavljanje kreditnog aranžmana sa MMF-om i SB, ili je u pitanju izbjegavanje poznatih činjenica“, rekli su iz Ministarstva.

Iz Ministarstva su saopštili da je taj Vladin resor u stalnoj komunikaciji sa SB i MMF-om u cilju realizacije plana fiskalne konsolidacije i postizanja budžetske ravnoteže u najkraćem roku.

„U cilju preduzimanja što efikasnijih mjera u svim oblastima, Ministarstvo finansija je od navedenih međunarodnih institucija obezbijedilo tehničku pomoć kako bi se predloženim mjerama u što kraćem roku osnažila fiskalna situacija“, dodali su iz Ministarstva.

Ministarstvo finansija je pozvalo medije i zainteresovanu javnost da se o pitanjima fiskalne politike interesuje u tom Vladinom resoru, kako se ne bi prenosile netačne informacije i time javnost dovela u zabludu.

„Napominjemo da će javnost blagovremeno biti upoznata sa svim Vladinim inicijativama koje se odnose na pitanja javnih finansija i apelujemo na odgovornost i profesionalizam u obavještavanju javnosti o temama od tako velikog značaja“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније