Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

25. 05. 2017. 23:45   >>  23:17

MBA PORUČUJE

Uključiti poslovne asocijacije u kreiranju zakona

U kreiranju zakonske regulative koja se tiče biznisa neophodno je uključivati poslovne asocijacije od samog početka njene izrade, jer je to pravi način da se donesu najoptimalnija rješenja, saopšteno je iz Montenegro biznis alijanse (MBA).

Predstavnici te poslovne asocijacije smatraju da to svima može donijeti samo benefite.

“MBA se uvijek zalagala i zalagaće se da pruži puni doprinos stvaranju što podsticajnijeg poslovnog ambijenta na svim nivoima, uz bezbroj puta iskazanu i praktično potvrđenu spremnost da doprinese što kvalitetnijoj saradnji privatnog i javnog sektora”, navodi se u saopštenju.

Oni smatraju da činjenica da samo razvijeni biznis može obezbijediti ekonomski i svaki drugi prosperitet, mora da bude pokretač svih aktivnosti koje dolaze od javnog sektora.

“Ne smije se dopustiti da nakon kontinuiranog unaprijeđenja saradnje ova dva sektora dolazi do ovakvih odstupanja od zajedničkog cilja, odnosno aktivnog učešća biznis sektora u kreiranju zakonske regulative koja se tiče njegovog razvoja”, rekli su iz MBA.

Oni su kazali da je njihova kritika uvijek dobronamjerna i podstaknuta željom da se takvi i slični propusti u saradnji ta dva sektora više ne događaju u interesu svih.

“MBA je uvijek željela, i to je njen poslovni manir, da na civilizovan način ukazuje na određene propuste, uvijek pri tome nudeći rješenje za prevazilaženje određenog problema”, saopšteno je iz MBA.

Iz MBA su rekli da je nedavno usvajanje Predloga izmjena i dopuna zakona o javnim nabavkama naišlo na negativne reakcije pojedinih poslovnih asocijacija koje su smatrale da je to trebalo biti transparentnije predstavljeno.

“Zbog važnosti sistema javnih nabavki za ukupnu ekonomiju, bilo je neophodno da u tim izmjenama i dopunama zakona o javnim nabavkama učestvuju svi zainteresovani subjekti, naročito onih koji zastupaju interese privatnog sektora u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Oni su zaključili da takvi postupci u kreiranju zakonske regulative ne idu u prilog intenziviranju saradnje privatnog i javnog sektora, kao neophodnoj praksi kojom se obezbjeđuje donošenje najkvalitetnijih rješenja za biznis.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније