Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

24. 05. 2017. 08:01 >> 07:35
2

RADE DANONOĆNO

Probili 1.600 metara Vjeternika

Tunel Vjeternik, jedan od najzahtjevnijih objekata prioritetne dionice puta Bar-Boljari, probijen je 1.600 metara, potvrdio je Dnevnim novinama šef odsjeka za inžinjering u kompaniji CRBC Wang Xinwei.

 

Građevinska dozvola za izgradnju tunela Vjeternik izdata je 28. aprila od kada su zvanično počeli radovi na tom objektu. Ukupna dužina tunela iznosi 5.891 metar – desna cijev 2.852, a lijeva 3.039 metara.

Kako je kazao Xinwei, do sada je, na ovom objektu, završeno 30 odsto radova.

"Probijeno je 1.600 metara, a radovi se odvijaju u tri smjene. Na probijanju tunela Vjeternik, koji je najzahtjevniji objekat “sekcije 2″, angažovano je 88 radnika", objasnio je Xinwei.

Kada sada stvari stoje, Vjeternik će biti probijen u aprilu 2018. godine.

"Dnevno probijemo od 12 do 15 metara. Zadovoljni smo kako teku radovi i očekujemo da svi rokovi budu ispoštovani. Pored iskopavanja radimo i betoniranje, odnosno oplatu tunela", istakao je on.

Najveći problem, prema njegovim riječima, zadale su im podzemne pećine na koje su naišli prilikom probijanja tunela.

"Tokom probijanja, naišli smo na oko 100 pećina. Zbog toga smo morali da angažujemo stručni tim iz Kine koji je uspješno riješio ovaj problem. Baš zbog ovakve geološke situacije, tunel Vjeternik je najzahtjevnijih objekata", rekao je Xinwei.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније