Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj. [ Mina Business ]

22. 05. 2017. 13:39 >> 13:12

NIKOLIĆ OCIJENIO

Poslovne informacije transparentnije

U Crnoj Gori je posljednjih godina evidentan značajan rast transparentnosti poslovnih informacija, čime se smanjuje prostor za plasiranje paušalnih, površnih i neobjektivnih ocjena poslovanja, ocijenio je direktor kompanije Business Inteligence Consulting, Ratko Nikolić.

 

“U tom pravcu, transparentnost poslovnih informacija posmatramo kao interes najboljih crnogorskih kompanija i zdravog dijela crnogorske ekonomije, pa u tom smislu dajemo doprinos poboljšanju ukupnog ekonomskog ambijenta” kazao je Nikolić za Glasnik Privredne komore (PKCG).

 On smatra da su informacije puno dostupnije nego ranije i da je njihova upotreba znatno šira.

“Čeka nas još dug put u pogledu otvorenosti i dostupnosti informacija i etike u korišćenju tih informacija. Sa povećanjem otvorenosti smanjuje se prostor za plasiranje paušalnih ocjena poslovanja i to iz razloga, jer ih je lako provjeriti”, naveo je Nikolić.

Na jednostavnom, monopolskom i nekonkurentnom tržištu, kako je dodao, donošenje poslovnih odluka ne zahtijeva neku posebnu infrastrukturu.

“U Crnoj Gori prolazi vrijeme instinktivnog odlučivanja, a dolazi vrijeme odlučivanja na bazi analiza i procjena validnih i objektivnih informacija”, rekao je Nikolić i dodao da su upravo usluge BI Consultinga podrška za takav, moderan pristup u poslovnom odlučivanju.

Kompanja BI Consulting, koja je dobitnik nagrade PKCG za inovativnost, prva je firma u Crnoj Gori koja je poslovne podatke uvezala, sintetizovala i prikazala na portalima BInfo.me i BIlansi.me, čijim korišćenjem firme mogu značajno da unaprijede, racionalizuju, inoviraju i povećaju efikasnost poslovanja.

 “Portali se koriste se za procjenu rizika poslovanja, pronalaženje novih kupaca, analizu i regulisanje obima poslovanja sa postojećim kupcima, kao i za provjeru i upravljanjem rizikom u odnosima sa dobavljačima, a veb servisi za racionalizaciju procesa”, poručio je Nikolić.

Servise BI Consulltinga koriste poslovne banke, finansijske institucije i osiguravajuće kuće, veće kompanije, odnosno oni poslovni subjekti koji su najdalje otišli u uveđenju naprednih tehnika u prodaji i u upravljanju poslovnim rizicima.

Nikolić je dodao da je kompanija usmjerena da kroz saradnju sa domaćim kompanijama iz sektora informaciono komunikacionih tehnologija (ICT) razvija zajedničke servise i pruži doprinos razvoju modernih digitalnih poslovnih rješenja u finansijskim i realnom sektoru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније