Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 06. 2013. 16:26   >>  16:45 1

DVA LETA SEDMIČNO

Od danas avionima Rajanera do Brisela

Avioni niskobudžetne aviokompanije Rajaner od danas lete iz Crne Gore prema Briselu.

Riječ je o samo jednom u nizu planiranih projekata u cilju unaprjeđenja aviodostupnosti Crne Gore i samim tim njenog boljeg pozicioniranja na turističkim mapama Evrope i svijeta, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

U ovoj godini će biti realizovani letovi ka Briselu dva puta sedmično, a od naredne godine očekuje se povećanje broja ruta i povezivanje sa nekim novim i značajnim emitivnim tržištima i to tokom trajanja ljetnje sezone od posljednje nedelje marta mjeseca do poslednje nedjelje oktobra što je više od sedam mjeseci godišnje.

„Shodno Agendi reformi u turizmu i Akcionom planu za pripremu turističkih sezona, jedan od naših prioriteta je smanjenje stepena sezonalnosti i samim tim produženo trajanje turističke sezone. Kako će se ovi letovi realizovati tokom trajanja sezone od marta do oktobra, to će uticati na povećanje broja turističkih dolazaka u pred i post sezon“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Odlukom o otvaranju prve aviolinije niskobudžetne aviokompanije Rajaner ka Briselu, započete su aktivnosti približavanja Crne Gore kao turističke destinacije tržištima za koja su karakteristična cjelogodišnja putovanja.

Saradnja sa Rajanerom, kako je ocijenjeno, značajna je i u dijelu promocije Crne Gore kao destinacije preko prisutnosti na vebsajtu Rajanera.

Aerodromi Crne Gore su sa aviokompanijom Rajaner potpisali Ugovor o pružanju aerodromskih usluga od 2013. do 2016. U procesu pregovora razmatrano je 14 mogućih destinacija sa kojih će se obavljati letovi u narednim godinama, a između ostalog Milano, London, Oslo, Stokholm, Barselona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније