Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

18. 05. 2017. 08:48   >>  08:22

OVE GODINE

Fond rada isplatio 864,7 hiljada eura

Fond rada je od početka godine isplatio 864,77 hiljada eura za 449 radnika, žrtava tranzicije, čiji su zahtjev pozitivno riješeni.

Iz Fonda rada je Vijestima saopšteno da će na novac morati da čeka 517 radnika.

Fond rada isplaćuje novac žrtvama tranzicije, odnosno radnicima koji su ostali bez posla u državnim preduzećima, a nijesu dobili otpremninu.

Otpremnina iznosi 1,92 hiljade eura po radniku.

Direktor Fonda rada, Kemal Đečević, Vijestima je kazao da su isplatili i osam pozitivno riješenih zahtjeva za isplatu zarada u iznosu od 21,93 hiljade eura.

"Na dan 11. maj ove godine neizmirene obaveze iznose 995,74 hiljade eura za 517 pozitivno riješenih zahtjeva, od kojih za 252 rješenja koja su donijeta u prošloj godini i 265 rješenja donijetih u ovoj godini", kazao je Đečević.

Ovogodišnji budžetom za isplatu potraživanja opreidjeljeno je 2,07 miliona eura radnicima kojima je do stupanja na snagu Zakona o radu prestao radni odnos kod poslodavca zbog stečaja ili za čijim je radom prestala potreba zbog tehnoloških, ekonomskih i restrukturalnih promjena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније