Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj. [ Mina Business ]

14. 05. 2017. 12:08 >> 11:41

20.000 VIŠE POZIVA

Rezultati call centra EPCG iznad očekivanja

Centar za kontakt sa kupcima Elektroprivrede (EPCG) obradio je u toku prošle godine 207 hiljada poziva, 20 hiljada više u odnosu na 2015, pri čemu su smanjeni procenat odbijenog poziva i vrijeme čekanja.

 

Rukovodilac Centra, Dragan Kadić, kazao je da će prošlu godinu pamtiti kao veoma zahtjevnu, ali i uspješnu, jer su rezultati koje su ostvarili zaposleni iznad očekivanja.

“Procenat odbijenog poziva smanjen je sa 15,7 odsto na 8,47 odsto, vrijeme čekanja sa 72 na 33 sekunde, dok je broj korisnika elektronskog računa povećan sa 14 na 21 hiljadu kupaca”, rekao je Kadić listu Elektroprivreda.

On je precizirao da je tokom prošle godine odštampano oko četiri miliona računa za električnu energiju, a procenat primljenih prigovora najbolji je dokaz postignutih rezultata.

“Odlični rezultati su takođe postignuti u dijelu prijema i rješavanja prigovora. Imali smo manji broj primljenih prigovora u odnosu na 2015, a procenat prigovora u odnosu na broj izdatih računa je ispod jedan odsto”, naveo je Kadić.

Takođe, rezultati primjene nove procedure za rješavanje prigovora govore, kako je dodao, da su na dobrom putu.

“Kvalitetna saradnja, jasna komunikacija, kao i svakodnevni rad na unaprijeđenju postojećih procesa i procedura garancija su da će se trend odičnih rezultata svakako nastaviti i u budućnosti. Nakon prilično zahtjevne prošle godine, Centar za kontakt sa kupcima čekaju novi izazovi u ovoj godini”, rekao je Kadić.

Prema njegovim riječima, ako se uzme u obzir da je prošlu godinu obilježio veliki broj dešavanja, te da je bila jako teška i zahtjevna zbog usvajanja Zakona o energetici, novih opštih uslova snabdijevana i procedure za prijem i rješavanje prigovora, kao i odvajanje Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), može se zaključiti da su rezultati ostvareni u prošloj godini više nego odlični.

“U ovoj godini nas očekuje još više izazova. Primjena pravila o minimumu kvaliteta isporuke električne energije, obračun ugovorene snage i pojava konkurencije su dio izazova koji nas očekuju”, najavio je Kadić.

Glavni izazov je prepoznavanje korisničkih potreba i očekivanja. Nivo informisanosti i znanja kupaca svakim danom je, prema njegovim riječima, sve veći, a samim tim i njihova očekivanja.

“Nije dovoljno brzo reagovati i riješiti zahtjev ili problem korisnika. Naši potrošači očekuju da prepoznamo njihove trenutne i buduće potrebe i na bazi toga da im ponudimo personalizovanu ponudu-rješenje”, objasnio je Kadić.

Stoga, neophodno je obezbijediti sistem koji to može da isprati, obradi sve relevatne podatke o kupcima, ponudi kvalitetni uvid u profil korisnika i omogući kreiranje personalizovanih ponuda.

“Uporedo sa tim, neophodno je otvarati nove kanale komunikacije, kao što su mobilne aplikacije za IOS i Android, uvoditi nove samouslužne servise, redizajnirati postojeće procese i pristupiti kreiranju novih procesa”, naveo je Kadić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније