Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č ]

07. 05. 2017. 11:05 >> 10:41
7

SVJETSKI SAVJET ZA ZLATO

CG nije na listi zemalja s rezervama zlata

Svjetski savjet za zlato objavio je novu listu zemalja koje imaju najveće rezerve zlata. Na listi nema Crne Gore. Od zemalja regiona Srbija zauzima najbolju 63. poziciju.

Kako prenosi RTS, na prvom mjestu su Sjedinjene Američke Države sa 8.133,5 tona, a drugom mjestu je Njemačka sa 3.377,9 tona, a na trećem Međunarodni monetarni fond (MMF) sa 2.814,0 tona.

Među deset najbogatijih nalaze se Italija, Francuska, Kina, Rusija, Švajcarska, Japan i Holandija.

Kada je riječ o Balkanu, najviše zlata posjeduje Srbija 18,8 tona i nalazi se na 63. mjestu, zatim slijedi Makedonija na 77. mjestu koja ima 6,9 tona.

Na 88. mjestu je Slovenija sa 3,2 tone, dok se Bosna i Hercegovina sa 3,0 tone nalazi na 91. mjestu.

Na 98. mjestu nalazi se Albanija sa 1,6 tona, dok je na posljednjem 100. mjestu Mongolija sa 1,5 tona.

Na listi koja se zasniva na podacima MMF-a, ne nalaze se zemlje koje posljednjih šest mjeseci nijesu dostavile nove brojke, kao ni one koje ne objavljuju podatke javno. Na listi nema Crne Gore i Hrvatske.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније