Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 06. 2013. 20:42 >> 20:45

PROTIV VEĆEG PDV

Prikupili preko 12 hiljada potpisa

Više od 12 hiljada građana potpisalo je, tokom dva dana, zahtjev poslanicima da odbiju povećanje poreza na dodatu vrijednost, saopšteno je iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora.

"Ogromno interesovanje građana iz svih djelova Crne Gore pokazuje da većina smatra da je uvođenje ovog poreza nepravedno, jer teret krize, ali i bogaćenja pojedinaca, ne treba da snose obični građani i pošteni privrednici, već oni koji su krivi za rupe u budžetu, odnosno vlasnici Kombinata aluminijuma", saopštila je izvršni direktor MANS-, Vanja Ćalović.

Predstavnici MANS-a će sjutra, kako su najavili, prije početka sjednice Skupštine, poslanicima predate potpies i zahtjev građana.

"Očekujemo da ovaj zakon neće dobiti podršku većine poslanika i da će konačno pobijediti interes građana, a ne partija ili pojedinaca", navela ja Ćalović.

Kako je dodala, jedan poslanik Socijaldemokratske partije već je javno saopštio da će glasati protiv povećanja PDV-a.

"Drugi je potvrdio da je riječ o porezu za KAP, a samo ta partija nije iznijela stav na današnjoj sjednici, dok je njen stav oko plaćanja dugova KAP-a poznat javnosti. Zato očekujemo da će i ti i drugi poslanici glasati protiv Zakona o porezu za KAP i pokazati da čovjek i u politici može ostati čovjek", poručila je Ćalović.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније