Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj.

28. 04. 2017. 12:48 >> 12:22

NA ŠEST MJESECI

CGO zaposlio osam OSI

U okviru projekta Zapošljavanjem do inkluzije, Centar za građansko obrazovanje (CGO) je tokom aprila zaposlio osam lica sa invaliditetom na šest mjeseci, a oni će biti, u okviru svojih radnih zadataka, raspoređeni u sedam nevladinih organizacija i jednoj nezavisnoj instituciji.

Kako je objasnila saradnica na programima u CGO Svetlana Pešić, partneri iz civilnog društva i iz institucija u kojima će zapošljena lica sa invaliditetom raditi u narednih šest mjeseci su iz tri crnogorske opštine.

“Tako iz Nikšića u ovom dijelu projektnih aktivnosti učestvuju SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić i Udruženje paraplegičara Nikšić, a iz Danilovgrada je to Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama Crne Gore «Rastimo zajedno». U Podgorici će ova lica raditi u NVO Juventas, Akciji za ljudska prava (HRA), Centru za istraživačko novinarstvo (CIN) i u CGO-u”, saopštila je Pešić.

Ona ističe da u ovom dijelu projektnih aktivnosti učestvuje i institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda u kojoj će svoj radni angažman imati jedno lice.

“Projektni tim je vodio računa da zapošljene osobe sa invaliditetom budu raspoređene u organizacijama koje se bave širim spektrom tema iz oblasti ljudskih prava. U dijelu strukture, dominantno se radi o nezapošljenim licima ispod 50 godina, odnosno samo su dva lica preko 50 godine, a raznovrsnog su obrazovnog profila i grupa je rodno izbalansirana”, navodi se u saopštenju.

U narednoj fazi projekta, fokus će biti na unapređenju pristupačnosti jednog stambeno-poslovnog objekta i kampanji koja ima za cilj osnaženje poslodavaca i osoba sa invaliditetom da aktivnije koriste mehanizme socijalne i ekonomske inkluzije.

Projekat se realizuje uz podršku Zavoda za zapošljavanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније