Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

28. 04. 2017. 09:17 >> 08:50
1

POPRESKA UPRAVA

Dug za koncesije 14 miliona eura

Ukupan dug po osnovu koncesionih naknada, prema posljednjim podacima Poreske uprave (PU), na dan 17. april iznosi 14,26 miliona eura, od čega je naplativo 12,03 miliona eura.

Iz PU su Vijestima kazali da u ukupni dug nijesu uračunate obaveze za koje je podnijet zahtjev za reprogram, zatim obaveze koje nijesu dospjele a čije je plaćanje odloženo do 60 mjesečnih rata, kao ni obaveze za koje je odobreno odloženo plaćanje u skladu sa prethodno važećom regulativom.

"Naplative obaveze po osnovu koncesionih naknada iznose 12,03 miliona eura. One obuhvataju ukupan dospjeli dug, bez duga firmi u stečaju i kompanija koje su likvidirane ili u postupku prestanka registracije, obaveze obuhvaćene zahtjevima za reprogram i obaveze za koje je odobreno odloženo plaćanje rješenjima Ministarstva finansija u skladu sa prethodno važećom regulativom", objasnili su iz PU.

Dugovanja za koncesije obveznika koji su u stečaju iznose 7,5 miliona eura, od čega osnovni dug čini 5,24 miliona, a kamate 2,25 miliona.

"PU je u prošloj godini ostvarila ukupnu bruto naplatu koncesionih naknada u iznosu od 29,69 miliona eura, što je 17,43 odsto, odnosno više od četiri miliona eura iznad plana naplate tog prihoda za prošlu godinu", rekli su iz PU.

Iz PU su ocijenili da je pitanje naplate koncesionih naknada ozbiljan izazov i da je moguće rješenje tog problema pooštravanjem politike izdavanja i produžavanja prava na koncesije, kako se onima koji imaju neizmirene obaveze ne bi dozvolilo dalje obavljanje djelatnosti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније