Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

27. 04. 2017. 21:08 >> 20:45

RAZVOJ KLASTERA

Broj aplikacija biće poznat početkom maja

Tačan broj dostavljenih aplikacija na javni poziv za učešće u Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori, koji je završen u srijedu, biće poznat početkom maja, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Iz tog Vladinog resora je objašnjeno da klasteri od ove godine imaju mogućnost predaje dva projekta, a i očekuje se prispijeće aplikacija upućenih poštom. 

“Nakon što pristignu sve aplikacije, uslijediće njihovo ocjenjivanje, rangiranje, donošenje odluka i potpisivanje ugovora sa klasterima čiji će projekti biti podržani”, navodi se u saopštenju. 

Tokom trajanja javnog poziva od 30 dana Ministarstvo ekonomije je zadovoljno interesovanjem klastera. 

“Prema evidenciji baziranoj na komunikaciji sa klasterima i saradnji u okviru tehničke podrške koja im je bila obezbijeđena prilikom pripreme aplikacija, 15 klastera je radilo na projektnim predlozima, čime se bilježi pozitivan trend kada je zainteresovanost klastera u pitanju”, rekli su iz Ministarstva.

Za realizaciju tog Programa, Ministarstvo u ovoj godini raspolaže sa 100 hiljada eura, a maksimalan iznos podrške po aplikaciji je 15 hiljada eura, odnosno 50 odsto investicije, odnosno 65 odsto investicije za klastere koji djeluju u manje razvijenim jedinicama lokalne samouprave.

“Takođe, u toku trajanja javnog poziva, Ministarstvo je u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj, obezbijedilo tehničku podršku za klastere u vidu angažovanja konsultanta koji je bio zadužen za unaprijeđenje projektnih predloga sa kojima će klasteri aplicirati za državnu pomoć”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније