Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina-biznis; Objavila: J.B.Č. ]

27. 04. 2017. 09:31 >> 09:04

DANAS SKUŠTINA AKCIONARA

Česi zainteresovani za Ulcinjsku rivijeru

Češki turoperator Kovotour plus, koji 20 godina dovodi turiste u Crnu Goru, dostavio je pismo o privatizacionim namjerama Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Ulcinjska rivijera, dan uoči Skupštine akcionara te kompanije.

Na današnjoj Skupštini, akcionari će raspravljati o dugoročnom zakupu dijela imovine i mogućim modalitetima privatizacije Ulcinjske rivijere.

Interesovanje za zakup pokazala je kompanija Karisma Hotels&Resorts, prenose Vijesti.

Generalni direktor Kovotour plusa, Jiri Hajek uputio je pismo ministru turizma i održivog razvoja, Pavlu Raduloviću, direktoru Fonda penzijsko i invalidskog osiguranja (PIO), Dušanu Peroviću, direktoru Fonda za obeštećenje Đorđini Lakić, direktoru Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), Vukici Jelić, direktoru Investiciono-razvojnog fonda (IRF), Zoranu Vukčeviću i predstavnicima malih akcionara.

On je pozvao vlansike da daju šansu razvoju Ulcinjske rivijere, koja zaslužuje veći rast i povećanu pažnju, kroz saradnju sa češkom kompanijom i ostalim partnerima , kao i kroz dalju moguću formu saradnje sa prodajom akcija, dokapitalizacijom.

Hajek je naveo da je iznenađen informacijama da se priprema davanje u zakup cijele Ulcinjske rivijere strancima na 30 godina.

„To bi značilo tihu privatizaciju i kraj svake saradnje sa našom kompanijom. Za našu kompaniju to znači gubitak godišnjeg prometa u visini nekoliko miliona eura, a s obzirom na višegodišnje ugovore sa Ulcinjskom rivijerom to bi značilo finansijski gubitak desetina miliona eura“, naveo je Hajek.

On je dodao da su sa time povezani i ostali finansijski gubici iz razloga povrede dobrog imena firme, kao i iz razloga gubitka tržišta i osujećenih investicija.

Hajek je apelovao na Radulovića i akcionare da preispitaju proces i pripremano davanje u zakup Ulcinjske rivijere, što bi značilo tihu privatizaciju.

„U slučaju da naša kompanija ima gubitke zbog otkazivanja saradnje sa Ulcinjskom rivijerom, tražićemo naknadu štete putem Međunarodne arbitraže“, upozorio je Hajek.

Kovotour plus najveći je srednjovropski turoperator koji goste dovodi u Crnu Goru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније