Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 06. 2013. 17:53 >> 17:56

POVOLJNA SITUACIJA

Pljevlja: Odloženo uključenje termoelektrane

Zbog povoljne hidrološke situacije u Crnoj Gori, uključenje termoelektrane „Pljevlja“ u energetski sistem, nakon redovnog godišnjeg remonta, umjesto 15. juna, uslijediće 20. juna.

Podsjetimo da je prvobitnim planom bilo predviđeno da proizvodnja struje otpočne 10. juna, potom je to prolongirano za 15, ali su hidrologija, kao i cijene električne energije na tržištu, uslovili još jedno petodnevno, i kako u Termoelektrani kažu, posljedje odlaganje, pa će agregat, definitivno u četvrtak, potrošačima početi da isporučuje prve kilovate struje.

U proteklih pedesetak dana najviše se radilo na kotlovskom postrojenju, sistemu za dopremu uglja i mazutnoj stanici, dok je, uz više sitnih intervencija, obavljen i tehnički pregled filterskog postrojenja.

Ukupna vrijednost svih izvedenih radova iznosila je oko 4, 5 miliona eura.

U međuvremenu, solidno je popunjena i deponija uglja na koju je iz rudničkih kopova dopremljeno više od 50 hiljada tona zaliha tog pogonskog goriva.

 

Saša Bezarević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније